avocatnet.ro
EXPLICĂM LEGISLAȚIA
PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE
în comunitatea avocatnet.ro
228
AZI
Curs de o zi pentru aplicarea GDPR: Cum să începi conformarea. Vreau mai multe detalii.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe
Accident rutier contestație pv
cico2cico
Utilizator
23:24, 25 Aprilie 2018
Fiind staționat în diagonală cu ușa deschisă urmând sa cobor din autovehicul, pe un drum public cu trei benzi de circulație plus linie de tramvai am fost acroșat de o alta mașină care dorea sa parcheze în stânga mea. În stânga mașinii respective era spațiu de manevră suficient pentru a nu ma acroșa dar deoarece de acolo începea stația de autobuz conducătoarea autovehiculului a intrat în ușa mea intentionat ( deși e puțin probabil sa recunoască acest lucru.(a făcut-o din ambiție). Am poze care demonstrează ca avea suficient spațiu în stânga. După declarațiile depuse la politia rutiera accidente ușoare agentul a interpretat tendențios ca nu m-am asigurat când am deschis ușa și ma fac vinovat de producerea accidentului. Traficul nu putea fi perturbat de deschiderea ușii deoarece se desfasoara prin spatele autovehiculului meu.Am fost amendat conform articolului 101. Întrebări:
1) Conducătoarea care a efectuat schimbarea de direcție și a provocat (deși putea evita cu câțiva centimetri ușa mea) un accident în timpul manevrei de parcare într-un loc nepermis nu are nici o vina?
2) Dacă este vinovată de producerea accidentului care este articolul care pedepsește acest fapt?
3) Care sunt șansele sa câștig dacă contest procesul-verbal în instanță?
4) În ce categorie de lege se încadrează dacă instanta îmi da dreptate și se dovedește ca a provocat accidentul intentionat?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns
PS: nu am menționat ca avariile sunt minore (la mine bandou lateral puțin zgâriat și la ea la fel
Puteti sa contestati,sansele sunt destul de greu de apreciat.Din punctul meu de vedere nu aveti cum sa faceti dovada celor sustinute,ca dna respectiva a intentionat sa va loveasca samd,Daca aveti sau ,,gasiti'' un martor puteti incerca sa dovediti ca faptele sau petrecut altfel decat sunt mentionate in pv ,in sensul celor mentionate de dvs.Problemele sunt mult mai simple in practica ,dvs ca si alti justitiabili aveti tendinta sa faceti teoria chibritului ce se intampla daca,dar daca etc.In cazul putin probabil ca ati castiga se dispune anularea pv si sunteti scutit de plata amenzii,nu inseamna ca dna respectiva o sa fie urmarita pt vreo infractiune etc.Trebuie sa va ganditi si la eventualele costuri onorariu av, este posibil sa fie mai mare decat contravaloarea amenzii dispuse.E dreptul dvs sa faceti contestatie,sa formulati plangere penala pt distrugere dar ganditi-va la cele mentionate anterior,Succes,