avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Masina pe persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Masina pe persoana fizica

Buna seara,

Am o intrebare, daca detin masina pe numele meu (ca persoana fizica) pot sa o folosesc ca persoana fizica autorizata? Daca da care este articolul si din ce lege? Pot sa o deduc ca si cheltuieli sau trebuie sa o trec in acte ca PFA?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
FieRRy, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:16, 3 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un contract de comodat prin care cedati dreptul de folosinta catre pfa. Veti deduce 50% cheltuieli cu auto pe pfa (carburant luat cu bon fiscal pe pfa dar si alte cheltuieli cu auto conform art 68 cod fiscal). Dar folosirea auto sa fie facuta pentru realizarea veniturlor la pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)