Avem o societate comerciala care asigura servicii de consultanta in domeniul protectiei muncii si PSI. Firma are contracte de prestari de servicii cu mai multe societati comerciale din Deva, Hunedoara si alte localitati de pe raza judetului si in cateva alte alte judete. Cheltuielile cu combustibilul necesar deplasarilor zilnice pentru asigurarea serviciilor de consultatnta de catre administratorul societatii care este in acelasi timp si expertul in domeniul precizat mai sus,sunt deductibile?
Conform normelor metodologice aplicabile art.145^1 alin (1)lit.c din Codul Fiscal, prin vehicule utilizate pentru prestarea de servicii cu plata se intelege vehiculele care contribuie in mod esential la prestarea directa a serviciilor cu plata si fara de care serviciile nu pot fi efectuate. Implicit, fiind incadrabile in exceptiile la limitarile speciale ale dreptului de deducere, sunt deductibile.
Daca administratorul are calitate de angajat cu calificare in obiectul de activitate al persoanei impozabile, ar fi aplicabile si prevederile art.145^1 alin(1) lit a. Normele aferente acestui articol definesc vehiculele utilizate exclusiv pt. transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii ca vehicule utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice…atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un accord colectiv intre agajator si angajati prin care angajatorul se oblige (prin decizie) sa asigure gratuitatea acestui transport. Deductibil in perioada 1 mai 2009-31 dec 2010.
Multumesc. Administratorul nu are statut de angajat dar in relatiile cu beneficiarii este conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie, persoana in acesta functie fiind nominalizata in autorizatia emisa conform Legii nr.319/2009 a securitatii si sanatatii in munca.
Cu stima C. Buzea
Mda! Solutia @godspeed mi se pare de bun simt. Numai ca OG 34 este total lipsita de bun simt. Doi din trei inspectori (varianta optimista) nu-i vor da dreptate.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.