avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitatea consumului de combustibili pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitatea consumului de combustibili pentru servicii de consultanta

Avem o societate comerciala care asigura servicii de consultanta in domeniul protectiei muncii si PSI. Firma are contracte de prestari de servicii cu mai multe societati comerciale din Deva, Hunedoara si alte localitati de pe raza judetului si in cateva alte alte judete. Cheltuielile cu combustibilul necesar deplasarilor zilnice pentru asigurarea serviciilor de consultatnta de catre administratorul societatii care este in acelasi timp si expertul in domeniul precizat mai sus,sunt deductibile?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:45, 31 Octombrie 2009
Conform normelor metodologice aplicabile art.145^1 alin (1)lit.c din Codul Fiscal, prin vehicule utilizate pentru prestarea de servicii cu plata se intelege vehiculele care contribuie in mod esential la prestarea directa a serviciilor cu plata si fara de care serviciile nu pot fi efectuate. Implicit, fiind incadrabile in exceptiile la limitarile speciale ale dreptului de deducere, sunt deductibile.

Daca administratorul are calitate de angajat cu calificare in obiectul de activitate al persoanei impozabile, ar fi aplicabile si prevederile art.145^1 alin(1) lit a. Normele aferente acestui articol definesc vehiculele utilizate exclusiv pt. transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii ca vehicule utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice…atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un accord colectiv intre agajator si angajati prin care angajatorul se oblige (prin decizie) sa asigure gratuitatea acestui transport. Deductibil in perioada 1 mai 2009-31 dec 2010.
Multumesc. Administratorul nu are statut de angajat dar in relatiile cu beneficiarii este conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie, persoana in acesta functie fiind nominalizata in autorizatia emisa conform Legii nr.319/2009 a securitatii si sanatatii in munca.
Cu stima C. Buzea
Mda! Solutia @godspeed mi se pare de bun simt. Numai ca OG 34 este total lipsita de bun simt. Doi din trei inspectori (varianta optimista) nu-i vor da dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva combustibil comert cu ridicata mihainemes77 mihainemes77 Finanţele, la controlul din 2013, nu mi-au decontat bonurile de benzina pe ultimii trei ani, considerând că legea nu îmi dă dreptul. În 2011 am mai avut ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Dezbateri referitoare la deductibilitatea cheltuielilor cf og34/2009 lumi71 lumi71 Ori nu gasesc, ori nu stiu sa caut. Dezbateri referitoare la interpretarea normelor la OG34/2009 vis-a-vis de cheltuielile deductibile cu masinile inca nu sunt ... (vezi toată discuția)