avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda necomunicare date conducator auto catre politia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda necomunicare date conducator auto catre politia locala

Cum yrebuie sa procedez in cazul unei amenzi primite de la politia locala. Amenda se refera la refuzul de a se prezenta la sediul DGPI sector 6, la solicitarea justificata cf. scrisorii de informarenr..pentru a comunica datele cinducatorului auto...
Precizez ca nu am primit scrisoarea de informare.
Amenda stabilita este de 200 lei. Mai jos se precizeaza faptul ca pot achita jumatate din minim adica...tot 200 de lei.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:29, 3 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestați-o, veți avea câștig de cauză:

Prin Decizia nr. 11/2017, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursurile în interesul legii formulate de Avocatul Poporului și, în consecință, stabilește că:

În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 și art. 105 pct. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin raportare la dispozițiile art. 7 lit. h) din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum și de a aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relațiilor solicitate.

Dacă nu primiți alt model de la un coleg de forum, adaptați-l pe acesta
[ link extern ] /
și unde scrie În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispozițiile OG nr. 2 /2001, OUG 195/ 2002, Legea nr. 155/ 2010 menționați și Decizia nr. 11/2017 a ÎCCJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda contraventionala Alexandra Elena Alexandra Elena Buna ziua, astazi am parcat de la ora 9 dimineata la 3 PM si am gasit in parbriz o comunicare de la politia locala a sectorului 1 prin care sunt chemata pentru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat chess chess In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie ... (vezi toată discuția)
Solicitare date sofer de catre politia locala pentru stationare interzisa pe baza unei hcl cristibo cristibo Am primit o solicitare prin posta din partea Politiei Locale sector 6 pentru furnizarea datelor soferului care a incalcat prevederile Hotararii Consiliului ... (vezi toată discuția)