M-am trezit cu o poprire pe cont de la Adm Financiara, o parte din suma fiind constituita din valoarea indemnizatiei pe ultima luna primita pentru CCC (eu am optat pentru 1 an, ultima luna fiind septemrbie 2011). Stiu ca atunci s-a dat o lege ca nu mai trebuie returnati. Nu stiu daca este relevant, tatal avea si el carte de munca atunci. Ati putea sa imi spuneti care este acea lege? De asemenea, ce pot face eu pentru a opri aceasta poprire? Am nevoie de avocat si va treui sa actionez in instanta Ad Financiara? Multumesc foarte mult!
Ar trebui sa faceti contestatie la executare , intrucat ,opinia mea, este ca s-a prescris dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale, dar si dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale.
C.proc.fisc.
art.215
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
....
art.110
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.
...
Multumesc mult pentru raspuns. Depun aceasta contestatie la Administratia Financiara? Tocmai am fost astazi in str. Avrig, am intrebat o doamna de la ghiseu unde pot sa depun o contestatie la executare si a inceput sa cam rada. Mi-a zis ceva de genul "Pai da, ca avocatilor le e usor sa spuna ca se poate, ce, m-as face si eu avocat.....nu se prescrie, sa stiti" :))))
Probabil ca nu a auzit de Codul de Procedura Fiscala.
Cand ati primit poprirea de executare din partea ANAF , ati verificat daca inainte de aceasta poprire, a existat o somatie, a existat un titlu executoriu?