avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cuantum retineri din salariu
Discuție deschisă în Executare silită

cuantum retineri din salariu

Am salariu net 100 lei. Am retineri (CAR) 10 lei. Cat poate sa fie poprirea in urma unui titlu executoriu? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
NUTUGELU, utilizator
Cel mai recent răspuns: NUTUGELU , utilizator 22:30, 4 Mai 2018
Dacă ar fi să ne luăm după lege, veniturile din muncă, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum, deci suta de lei nu ar trebui să poată fi urmărită silit. Insă dacă ne luăm după practică, o să vă poprească tot ce se poate popri (cel puțin în prima fază).
Multumesc mult. Era doar un exemplu ca sa ma lamuresc cu procentele. Oricum , am inteles, multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita NUTUGELU NUTUGELU Am salariu net 100 lei. Am retineri (CAR) 10 lei. Cat poate sa fie poprirea in urma unui titlu executoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)
Cât este legal să se rețină salariatului ca sumă reprezentand rate, popriri, etc..din venitul net lunar Ela Popa Ela Popa Bună ziua. Dacă ați putea să mi spuneți, ce lege stipulează cât se poate retine ca rată și/ sau poprire din venitul net lunar al unei ... (vezi toată discuția)