avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit datorat pt chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit datorat pt chirii

As dorii sa mi spuneti daca pt chiriile lunare mai mici de 1900 lei/ luna se plateste impozitul de 10%. Am depus ctr inchiriere in 2017 pt 3 ani si nu am primit de la anaf impozitul datorat.
La sf lunii martie cand am fost la anaf, mi s a spus ca o sa l primesc acasa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:02, 4 Mai 2018
Raportat la valoarea salariului minim pe economie de 1900 lei lunar doar contributiile sociale la sanatate si pensie se platesc sau nu. Impozitul pe venitul din inchiriere de 10% se plateste oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii - cedarea folosintei bunurilor vasilemb vasilemb Sa presupunem ca detin ca persoana fizica si inchiriez mai multe proprietati. Conform noului cod fiscal avem: Art. 83 (2) Daca am mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Cim cu 2 zile de lucru rominaduca rominaduca Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS ... (vezi toată discuția)