Daca am o sentinta judecatoreasca impotriva unui cetatean strain , ce trebuie executat silit el fiind dintr-o tara membra UE , dar nu imi permit un avocat acolo , cum ma poate statul sprijini ? Sentinta este obtinuta de catre firma iar cetateanul in cauza este administratorul statutar al debitoarei caruia i s-a atras raspunderea .
Clarificati cine este creditorul si cine este debitorul stabilit prin hotararea judecatoreasca definitiva si explicati un pic raportul juridic prin care s-a nascut creanta sau dreptul judecat.
Eu sunt creditorul majoritar chiar . , grecul este debitorul . Creanta este stabilita inca din anul 2014 , prin sentinta definitiva ordonanta de plata . A doua sentinta cea in discutie este ca urmare a atragerii raspunderii administratorului debitoarei . In 2016 si-a cerut singur insolventa si la acest moment firma este radiata ,Alte lamuriri ?
Bun, si ordonanta de plata era impotriva firmei (sau impotriva grecului)? De ce nu ati pus in executare ordonanta de plata? S-a deschis procedura insolventei intre timp si s-a suspendat executarea? Sau cum?
Doamna ordonanta de plata e pusa in executare din 2014 , era impotriva firmei , a doua sentinta este impotriva grecului ,,,,,,,,,,administratorul firmei DEBITOARE . Mai clar de atat ce sa va explic ,? numai intru si in detaliile de penal legate de aceasta speta . Intrebarea mea este simpla : cum se poate beneficia de sprijin de la statul roman in vederea punerii in executare a ultimei sentinte , EXECUTARE SILITA EXTERNA ! Stiti ? sau nu ceva legat de acest subiect ?
, ca discutam discutii,, cu toata stima
Cred ca la experienta (de viata si de afaceri) pe care probabil o aveti nu sperati vreun moment sa va sprijine statul cu fonduri sau cu avocati sau cu consilieri din ministerul de externe ca sa va rezolvati o chestiune privata. Statul va sprijina prin faptul ca, in urma aderarii, v-a pus la dispozitie niste instrumente procedurale cu aplicare la nivelul Uniunii europene, insa ca sa vedem care sunt si daca sunt aplicabile aceste instrumente, trebuie facut tabloul general al situatiei de fapt si de drept, cine sunt partile, in ce constau titlurile executorii si asa mai departe. Aceasta este maniera in care eu imi pot da cu parerea. Personal, va inteleg perfect (nu sunteti nici primul si nici ultimul cu aceasta abordare), alba, neagra sau la gara. Sanatate si virtute !!
(o sa va raspunda altcineva, in cateva clipe)
Art. 468 ncpc
bellabianca52
Buna ziua,
Cum interpretati art. 468 alin5 ncpc \\"Termenul de apel suspenda executareahotararii din prima instanta.....\\"
Am urmatoarea speta: In dec ... (vezi toată discuția)