parintii mei au primit in anul 1997 un teren situat in extravilanul localitatii, in contractul de donatie fiind stipulat pretul donatiei, avand in vedere ca in acel an nu se efectua cadastru, dupa scurt timp acesta a decedat.
terenul se afla la acesta in titlu de proprietate asa cum este normal, insa donatorul are 2 copii.
intrebarea este daca acesti copii deschid taxa de succesiune (cunosc sit acestui teren ca a fost instrainat), acest teren mai intra in masa sucesoeral , sau ce probleme ar putea sa apara, .
va relev faptul ca parintii mei au instrainat la randul lor acest teren prin testament mie si sotului si unuia dintre frati, deci a intrat in circuitul civil.multumesc
Terenul nu a iesit din circuitul civil niciodata.
Daca donatia nu a fost revocata, acel bun nu este era in masa succesorala a defunctului la data deschiderii succesiunii, prin urmare nu poate fi inclus in masa bunurilor de impartit.
In contractul de donatie a fost stipulat pretul donatiei? dar donatia este un act esentialmente gratuit , o liberalitate deci. Asa incat, daca existat un pret, nu este o donatie, ci o vanzare- cumparare. Daca nu a existat un pret, atunci este o donatie .defunctul putea dispune de bunul sau , cumparat sau primit cu titlu de donatie .
Problema revocarii donatiei s-ar fi pus daca donatorului i s-ar fi nascut vreun copil ulterior inchieerii actului de donatie, intrucat, donatia, desi este in principiu irevocabila, totusi, exista unele exceptii , printre care si survenienta de copil.
Copiii donatorului da, ar putea cere , cu ocazia dezbaterii succesiunii, reductiunea liberalitatilor excesive, daca au depasit cotitatea disponibila .
Solutia concreta insa v-ar putea-o oferi totusi cineva care va vedea si actul si caruia sa-i prezentati in detaliu intreaga situatie.
Nu se deschide taxa de succesiune ,taxa este o obligatie fiscala
Daca terenul a fost instrainat, pe cale de consecinta nu mai intra in masa succesorala
Prezentare haotica ,greu de parcurs daca acesti copii deschid taxa de succesiune ...parintii mei au instrainat la randul lor acest teren prin testament,mie si sotului si unuia dintre frati,care este legatura acesti copii si parintii dvs?
D-le ynocentta daca nu ati inteles ce am intrebat fiti mai fair play in raspunsuri , fiindca am prezentat o situatie reala , daca nu intelegeti nu mai raspundeti.
si pentru intelegerea spetei de catre dv ;nu este nici-o legat intre mine si copii acestui donator
era o intrebare la care solicitam si parerea altor colegi.Cunosc f.bine contractul de donatie cat si cel de vanzare-cumparare.
Casa bunicilor
moniqe
Bunicii mei au 4 copii dintre care unul a decedat, mai exact mama mea, acum bunici vor sa imi lase mie casa, cum se poate proceda? trebuie neaparat act ... (vezi toată discuția)