avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Problemă cu-n cabinet veterinar!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Problemă cu-n cabinet veterinar!

Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu-n cabinet veterinar!
Problema a început acum o săptâmãnă câinii mei sau îmbolnăvit dintr-o dată. Am avut doi câinii unul Ciobănesc de Asia Centrală și unul Ciobănesc Caucazian amândoi au fost înscriși și vaccinați la acest cabinet și au luat paraviroză. Mi-am dat seama că nu mai mâncau și nu voiau să iasă afară, am sunat medicul veterinar și mi-a zis să-i duc la consult așa a ajuns la concluzia că au paraviroză ( ei fiind vaccinați anti această boală) dimineata după acest consult mi-a murit primul caine, am sunat si le-am zis ca a murit iar una dintre asistente mi-a raspuns "nu-i putem da zile" mi-am dus al doilea caine la perfuzie deoarece nu voia sa manance ia administrat 10 injectii si mi-a zis că-și revine, va trăii. Starea lui sa inrautătit si dupa 2 zile a murit. Intrebarea mea este unde as putea da in judecata acest cabinet veterinar?
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Andrada Adda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrada Adda , utilizator 00:02, 4 Mai 2018
Bună seara!
Puteți formula o acțiune în răspundere civilă delictuală la judecătoria din sectorul unde se află sediul
cabinetului.
Ar trebui să cunoașteți exact cauza decesului cîinelui.
În funcție de acest lucru se poate analiza ce este de facut.
Au murit din cauza acestei boli numită paraviroză, ei fiind vaccinați anti acesteia nu aveau cum să ia. Țin să cred că nu le-a fost administrat corect acest vaccin deoarece a fost repetat la două săptămâni același vaccin dar de la altă firmă, iar acum mi-au zis că "s-ar putea calitatea vaccinului să fii fost foarte slabă și să nu-și facă efectul"
unde as putea da in judecata acest cabinet veterinar?

Unica autoritatea unde se poate da in judecata este instanta de judecata
Pentru eventuala actiune impotriva cabinetului medical ar trebui sa aveti probe rezonabile asupra diagnosticului care a generat decesul eventual momentul cand cei 2 caini s-au imbolnavit
Parvoviroza la caini este o boala virala extrem de contagioasa, cu rata foarte mare de mortalitate (>90%).
Ce varsta aveau cainii ?
Parvoviroza se poate transmite prin intermediul oricarei persoane, animal sau obiect care intra in contact cu fecalele animalului bolnav.
Virusul are rezistenta foarte mare in mediu (luni de zile) si poate supravietui pe obiecte precum: recipiente de mancare, incaltaminte, imbracaminte, covor si podele.
In cabinetul medical care este tranzitata de diferite animale de companie cu diferite afectiuni,
daca nu s-a efectuat o curatenie temeinica este de asteptat ca virusii,germenii de la animalele bolnave sa se transmite la exemplare sanatoase
Este greu sa probati ca virusul a fost luat din cabinetul medical la momentul vaccinarii cainilor
Câinii aveau 6 luni. Această boală un câine vaccinat nu are cum să o ia din câte mi sa zis . Țin să cred că nu le-a fost administrat corect acest vaccin , pe mine nu mă interesează banii pe care i-am dat, mă interesează că mi-au murit câinii iar un vaccin nu le-a fost făcut mi-a zis un alt medic veterinar și nu mi se pare normal. Prima dată mi-au zis că e de la căpușe și își revin în cel mult 5 zile, a doua zi mi-au zis de acest virus numit paraviroză și le-a administrat un tratament impotriva acestei boli+ perfuzie și 10 injecții. După moartea primul câțel mi-au zis că cel de-al doilea este vaccinat și își revine dar a doua zi a murit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie impotriva unui medic veterinar ContSters264470 ContSters264470 Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu un domn medic veterinar! Problemele au ... (vezi toată discuția)
Înregistrare câine Eugen Lucian Eugen Lucian Dacă animalul este ținut în curte tot trebuie înregistrat și microcipat? (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)