avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Reclamatie impotriva unui Medic Veterinar
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Reclamatie impotriva unui Medic Veterinar

Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu un domn medic veterinar!

Problemele au inceput cam acum 1 sapt si jumatate, cand am venit acasa si am vazut ca unul dintre cainii mei este bolnav, am decis sa il duc la un cabinet veterinar pentru un control, am ajuns la cabinet si am vorbit cu doamna medic i-am spus cum l-am gasit, ca nu mai mananca nu se misca sta paralizat intr-un loc, in urma celor spuse de mine catelul parea a avea Parvoviroza, o boala destul de grea, insa nu a avut, doamna doctor i-a facut 2 teste.
Cabinetul se inchidea la ora 21, iar cainele era bolnav rau, m-am gandit impreuna cu prietena mea sa-l ducem la o clinica nonstop, am ajuns la clinica, l-a vazut un doctor, si diagnosticul a fost Jigodie, spunandui ca testul de parvoviroza il facuse, ei bine, ei au pus direct diagnosticul jigodie, fara test fara nimic, i-au aplicat tratamentul si trebuia sa-l internam la ei, a ramas internat, peste noapte a murit.

Am mers a 2-a zi, am luat catelul, l-am ingropat, dar le-am spus medicilor, mai am un caine, se poate lua jigodia? Au spus ca da, m-am dus urgent si cu celalalt la control pentru a nu se intampla ce sa intamplat si cu primul!

Am ajuns cu el pe picioare, musca,latra, se juca, nu avea nici o problema el, inainte manca si chiar bause si apa, i-au luat temperatura, avea o temperatura de 38,5 , au scos termometrul si l-au mirosit, diagnosticul a fost de Parvoviroza, fiind medici veterinari, am avut incredere ca ei stiu mai bine ce fac, i-au aplicat imediat tratamentul pentru parvoviroza constand in 6 injectii intravenoase si altele intramusculare si perfuzii, dupa tratament au spus ca putem pleaca asa, catelul nu mai statea pe picioare era daramat total. Ne-am gandit ca din cauza injectiilor.

Am ajuns acasa, nu i-am mai dat apa, si nici mancare, a 2-a zi de dim, ne-au spus sa ne prezentam la perfuzii si injectii adica la tratament, am facut-o, am ajuns acolo, acelasi tratament, catelul se simtea din ce in ce mai rau!

Am plecat, am ajuns acasa, incepuse sa faca diaree cu sange, sa vomite si sa faca spume la gurita, ne-am dus de urgenta inapoi, din nou, acelasi tratament, ba mai mult, m-au trimis la farmacie sa cumpar medicamente pentru el, ei neavand acel medicament pentru ca este pentru oameni si nu detin asa ceva intr-o clinica veterinara, i-au administrat si acel medicament, catelul era din ce in ce mai rau!

Au urmat 2 zile de cosmar, aproape 20 de ore din 24 am stat cu el nonstop in perfuzii si injectii, in penultima zi, am plecat acasa pe la 22 seara, sa ne odihnim cate putin, dar pe rand, unul dormea, celalalt statea cu el si invers, pe la 3 jumate dimineata, i-am luat febra si avea 39.5 ( destul de mare pentru catei ) , plangea si nu se mai misca, am trezit-o pe prietena mea, cat timp facea comanda la taxi, catelusul era aproape mort nu mai respira, i-am prins botul si am suflat de 3-4 ori pana si-a revenit cat de cat, am urcat in taxi si am plecat.

La ora 4 am ajuns in fata clinici care ar fi trebuit sa fie NON-STOP fiind o clinica mare si scrie destul de clar NON-STOP, nu a fost asa, cainele era aproape mort, am sunat la numar de urgenta, se auzea telefonul cum suna dintr-o camera unde se odihnea domnul care trebuia sa aiba grija de cateii internati deja, si de viitori pacienti care probabil puteai veni de urgenta cu anumite probleme, intre timp a ajuns si domnul doctor care este 'seful' aceste clinici era ora 4 si 15 minute, a deschis el clinica si la rugat pe celalalt asistent care venise cu el, sa puna catelul in perfuzii si sa-i administreze 2 injectii pentru durere si vitamina nici o problema pana aici.

Domnul doctor a plecat de la clinica la ora 4 jumate, sa intors dupa aproximativ 2 ore jumate, a venit sa uitat la caine, a vazut ca inca mai traieste, a ramas uimit, a inceput sa-i intepe toate pernutele cu un ac, sa vada daca mai simte ceva, el plangea de durere si ai curgea sange din pernute, si el tot intepa!

Intre timp, au iesit pe hol, se uitau spre noi, au vorbit intre ei, iar asistentul a venit la noi, a tras intr-o seringa 2 lichide din 2 sticlute diferite, deci a facut un amestec din 2 sticulte intr-o singura seringa, inainte sa-i faca injectia de obicei el dezinfecta, dar acum a facut-o direct in dreptul inimii!
Dupa ce a scos acul, catelul a murit dupa 2 secunde!
Tin sa precizez ca medicul care facuse injectia, ne-a spus inainte cu 10 minute, ca orice injectie ai mai face moare!
A murit!

Am luat cadavrul si l-am dus la necropsie la medicina veterinara, am luat rezultatul necropsiei iar el era INTOXICAT CU DERIVATI CUMARINICI , adica otrava de soareci.

Si nu cum l-au tratat ei pentru parvoviroza!

Simptomele sunt la fel, diaree,voma,spume, numai ca TRATAMENTUL ESTE DIFERIT!

Si vroaim sa va spun ca in acea clinica este o macelarie, din 10 caini vazuti de mine 10 au murit!

Un caine proaspat operat, l-au lasat pe masa langa noi in perfuzii, a cazut cainele jos nefiind supravegheat, de iesise numai sange din el!
A venit un om cu un BOXER pe labute, si dupa ce i-au pus branula, i sa umflat labuta, stapanul si-a luat cainele si a plecat cu el in brate!!!
Un alt caine, avea stomacul intors, l-au operat de i-au pus stomacul la loc, si a murit!!!
Deci a trait cu stomacul intors, si cand l-au pus cum trebuie, a murit!!!

Domnii doctori, navigheaza pe facebook/twitter , pleaca toti deodata la shaorma, la mcdonalds ca sunt langa clinica ambele, inchid clinica si o deschid cand vor ei, nu dau atentie pacientilor deloc!

Cainii proaspat operati si internati in pensiune sunt nesupravegheati, pt ca cel de noapte doarme.

Si vroiam sa va intreb, cum si unde pot face o reclamatie sau ceva in acest caz, ca ei mi-au tratat catelul de parvoviroza el fiind otravit, si in loc de tratamentul pentru otravire, a primit ceva care la afectat mai rau?
Am buletinul de la necropsie, sunt mai multi care l-au reclamat , am si dovada audio, cum medicii care i-au facut necropsia au spus clar, nu a avut parvoviroza, era otravit, si in loc sa primeasca tratament pt otravire, a primit alt tratament.

Ce spuneti ca pot face in cazul asta?

[Editat - va rog sa nu postati nume de persoane fizice sau juridice in mesajele dumneavoastra, Regulamentul interzice acest lucru. Multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: lsvsa , utilizator 06:19, 30 Decembrie 2012
Daca detineti probe temeinice ,sesizati oficial directia de sanatate publica locala
S-au mai facut sesizari, dar nu sa luat nici o masura.
1-Staruiti la nivelul autoritatii mentionate pentru solutionare ,sau solicitati audienta la directorul autoritatii pentru clarificare lipsa/dezinteres solutionare
2-Sesizati oficial situatia cu care va confruntati si in special aspectul ca aveti cunostiinta despre existenta mai multor cazuri similare la nivelul aceluiasi cabinet ,direct la colegiul medicilor veterinari
Splaiul Independenţei nr.105, Sector 5, Bucureşti,Cod Poştal - 050097 , OP. 35

Imi pare tare-tare rau ca ati pierdut doua vietati dragi.

*
Il reclamati la colegiul medicilor veterinari, dar trebuie sa aveti ceva documente: chitante, buletin de analize (si din cazul primului caine)… si in baza certificatului de necropsie. Cand se vor aduna multe reclamatii poate se va deranja cineva sa afle ce se intampla acolo.
Daca nu v-au dat chitanta puteti reclama la Garda Financiara.
Il puteti reclama la o asociatie de protectia animalelor; cele mai multe aceste asociatii au site-uri si puteti trimite mail dar daca in orasul dv este o asociatie ar trebui sa mergeti personal si sa discutati cu directorul (daca reusiti sa discutati cu persoana care a infiintat asociatia e mult-mult mai bine)
Il puteti chema in judecata - civil - pentru malpraxis si daune.

Dupa ce reclamati la Colegiu - in scris, cu nr de inregistrare (sau confirmare de primire daca trimiteti prin posta) - asteptati raspuns (15-30 de zile) apoi il chemati in judecata. E probabil sa nu obtineti o reparatie a prejudiciului (despre suferinta ce sa mai scriu!) dar e un mod in care respectivului i se va face (mai mult sau mai putin) publicitate negativa si va fi… in cadru legal, nu doar ca o barfa. E, totusi, cam prea mult sa moara - in doua saptamani - doi caini ai aceluiasi proprietar, tratati la aceeasi clinca…
E nevoie de timp, in primul rand, de rabdare dar si de bani.

Toate cele de mai sus sunt - din pacate - mai mult teorii. Uneori se materializeaza in practica aceste teorii, alteori nu…
Fapt divers: si in BV e o clinica veterinara non-stop ultra-dotata - pacat ca veterinarii nu se pot ridica la nivelul tehnologiei pe care au achizitionat-o. Dar proprietarii de animale au cam inceput sa se fereasca de clinica aceea si merg acolo pentru banalitati gen deparazitare externa.

Din legea de organizare si exercitare a profesiei de medic veterinar:
Art 19 "Jur sa-mi exercit profesiunea cu competenta si responsabilitate, in mod demn, cu probitate si devotament, actionand in toate imprejurarile printr-o conduita exemplara, in spiritul normelor Codului de deontologie medical-veterinara si al respectarii legilor tarii.
Voi folosi toate cunostintele mele profesionale si stiintifice pentru promovarea si apararea sanatatii animalelor, protectia sanatatii omului si a conditiilor ecologice.
Jur sa apar, cu toate puterile mele, onoarea, prestigiul si nobilele traditii ale profesiunii de medic veterinar!"

Din codul deontologic:
Art. 16 Pastrarea relatiilor de confraternitate, bazate pe principii etice si legale, cu acordarea reciproca de sprijin moral sau, dupa caz, de ajutor material, este un drept fundamental al medicilor veterinari.
(poate si din acest motiv se zice: "corb la corb nu-si scoate ochii" )

Cititi, eventual, art 33, 34 (chiar intregul “cod deontologic” - poate aveti alte idei, avand in vedere ca stiti exact ce si cum s-a intamplat acolo - dar si Statutul profesiunii de medic veterinar).

Aici gasiti unele informatii despre malpraxis in medicina veterinara
[ link extern ]
unde scrie despre diferenta intre eroarea profesionala si greseala

Pe scurt, si dezamagitor: prea multe nu puteti face singuri.

*
O prima problema (sa zic asa) ar fi varsta cateilor. Daca aveau varsta spre limita maxima ar putea spune ca a fost corect diagnosticul dar animalul nu a mai putut fi salvat. Presupunand ca primul chiar a avut jigodie si era foarte tanar (sub varsta de un an) sau foarte batran e mai mult decat probabil sa nu fi fost posibila salvarea - cainii tineri (de la un an in sus) au sanse de vindecare daca sunt dusi la medic in primele 24 de ore de la primele simptome. Aceasta in cazul primului caine - pentru al doilea exista raportul in urma necropsiei, ca o posibila dovada a erorii.
(exista vaccinuri asa-zis "de urgenta" care ar fi ajutat la producerea anticorpilor - probabil ca l-au administrat si au dat chix pentru ca au gresit boala)

Cainii au fost vaccinati impotriva acestor boli? Pentru ca se "cere" sa fie facute acestea... Daca nu au fost vaccinati (e, practic, obligatoriu) vor putea sa va gaseasca si dv o culpa - in cazul primului caine, nu si in cazul celui pe care l-ati dus pentru necropsie.

Oricum, puteti face reclamatia, indiferent ca sunt sau nu facute aceste vaccinuri - am scris despre aceasta sa stiti la ce va puteti astepta si sa puteti contracara fara a va "incurca". Cred ca aveti, totusi, nevoie de un medic veterinar care sa va ajute (sa-l ajute pe avocat) in caz ca se va ajunge la instanta - dar chiar si pentru a redacta reclamatia catre Colegiul Medicilor Veterinari.
Mult noroc! Poate veti reusi sa salvati viata altor animale de companie!
Imi pare rau pentru experienta prin care ati trecut!
Ar trebui sa va puneti niste intrebari legate de derivatii cumarinici. Cum au ajuns cainii dvs. sa ii consume? I-ati dat dvs.? (Nu cred). Au avut acces la aceste substante? (nu cred)
Daca se aplica una din variantele anterioare, pare sa fie neglijenta sau/ si nerespectarea conditiilor de bunastare animala. Au fost administrate de terta persoana? Daca da, atunci aveti o problema mai mare, si cred ca trebuie sa va adresati altor organizatii. Cine avea interesul sa va moara cainii din curte?
Din punct de vedere medical, trebuie sa fiti constient ca minuni numai Dumnezeu face, altminteri nu ar mai exista nici doctori nici spitale. Un diagnostic de acuratete ridicata necesita investigatii laborioase si costisitoare, multe inaccesibile la noi. Consider ca trebuie sa luati serios in considerare si aceste aspecte. Eu as fi intrigat serios in principal in privinta celei de a treia variante. Dvs. nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de necropsie la caine ptr a da in judecata un medic veterinar? maryana8090 maryana8090 buna ziua,as dori sa stiu daca am nevoie de necropsie la caine ptr a da in judecata medicul veterinar care la tratat gresit si la distrus, ?spun asta ca dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Problemă cu-n cabinet veterinar! Andrada Adda Andrada Adda Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu-n cabinet veterinar! Problema a început ... (vezi toată discuția)
Despre medicul veterinar ilinca71 ilinca71 Un medic veterinar care imi trateaza cainele ,a refuzat sa imi dea infomatii despre ce tratament aplica,respectiv ce denumire au injectiile care le ... (vezi toată discuția)