avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Despre medicul veterinar
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Despre medicul veterinar

Un medic veterinar care imi trateaza cainele ,a refuzat sa imi dea infomatii despre ce tratament aplica,respectiv ce denumire au injectiile care le administreaza. Intrebarea mea este daca e chiar un mare secret profesional,asa se practica medicina veterinara la noi,ori e pur si simplu hotie si nu vrea ca eu sa ma informez? Nu pregateste seringa in fata mea,pt vine cu ea de la cabinet,deci numai el stie ce injecteaza si eu platesc.Nu mi se pare corect sa mi se refuze dreptul de a fi informat,platind niste bani pe aceste servicii.
Cel mai recent răspuns: ilinca71 , utilizator 09:40, 10 Septembrie 2013
Nu ati precizat afectiunea pentru care cainele dvs este tratat
Nu ati precizat daca medicul elibereaza documente justificative legale pentru sumele achitate pentru tratamentul aplicat
Teoretic,medicul trebuie sa informeze proprietarul animalului despre afectiune,tratament si eventuale riscuri
Tratamentul se aplica la cabinet sau medicul vine la domiciliul dvs ?
Cainele este tratat de o afectiune dermatologica,un exces de alimentatie... medicul nu imi elibereaza niciun fel de document pentru banii primiti ,iar tratamentul injectabil il face la domiciliul meu. Nu vad de ce nu mi-ar spune numele medicamentului respectiv...mi-a spus doar ca e de ultima generatie.Probabil mirat fiind ca pun o astfel de intrebare ,nu putea scorni un raspuns rapid. Ce pot sa fac? In ultima instanta sa pot forta sa mi se spuna...?

E obligat sa va informeze.

Probabil ca nu e cazul (concret), dar e mai mult decat nimic pentru a incerca sa-l determinati sa nu mai faca pe misteriosul - pentru ca nu are voie.
Din codul deontologic
[ link extern ]
Art. 23
(1) Tratamentul prescris va fi aplicat de medicul veterinar curant, misiunea medicului veterinar consultant încetând din acel moment. În cazul în care medicul veterinar curant nu este de acord cu tratamentul prescris de medicul veterinar consultant, el poate refuza să îl aplice, solicitând în acest caz o nouă consultaţie. Dacă ea este refuzată de proprietar, medicul veterinar curant îşi poate declina responsabilitatea.
(2) Pentru a preveni orice situaţie litigioasă derivând din cele de mai sus, este necesar ca proprietarul să fie informat despre diagnostic, prognostic, tratament, inclusiv despre preţul aproximativ al acestuia, făcând astfel clientul responsabil de decizia luată.


In virtutea acestor dispozitii (mai ales pct. 2) - daca nu tine cont de bunul simt - e obligat sa va spuna ce anume ii administreaza.
Dv trebuie sa fiti informati despre tratamentul administrat cainelui si numai in ideea ca poate nu sunteti de acord sa i se administreze un medicament sau altul.
Cred ca ar trebui sa renuntati la serviciile acestuia.

A facut cainelui analize de sange si a constatat afectiunea dermatologica din cauza alimentatiei? Pentru ca nu poate diagnostica numai privind cainele (sunt unele simptome cunoscute, dar fara analize nu poate pune diagnosticul).
Are cabinet medical sau “lucreaza de acasa”?
Incercati sa gasiti alt medic veterinar. Poate ca acesta ii administreaza ceea ce zice, poate ii administreaza ser fiziologic (in cel mai bun caz) dar poate ii administraza ceva ce - in lumea medical-veterinara - o fi cu dus-intors.

Multumesc mult pentru raspuns. La medic am renuntat,evident ,in urma discutiilor aprinse,insa l-am reclamat pentru asta si am cerut sa imi fie intocmita fisa medicala cu diagnosticul si tratamentul,cum ar fi fost normal sa se intample.
si nu a facut nicio analiza,nici macar nu s-a uitat la caine,pt ca se teme de el,s-a bazat doar pe ceea ce eu i-am povestit ...medic ,nu gluma...o pitzipoanca de doctorita,care are impresia ca ea a inventat medicina si daca o intrebi ceva din domeniu,se supara ca e luata pe nepregatite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie impotriva unui medic veterinar ContSters264470 ContSters264470 Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu un domn medic veterinar! Problemele au ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de necropsie la caine ptr a da in judecata un medic veterinar? maryana8090 maryana8090 buna ziua,as dori sa stiu daca am nevoie de necropsie la caine ptr a da in judecata medicul veterinar care la tratat gresit si la distrus, ?spun asta ca dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Malpraxis veterinar FrancescaC FrancescaC As dori ca medicii care mi-au tratat cainele sa raspunda pentru ca acesta a murit. Nu stiu insa legile si nici ce dovezi mi-ar trebui pentru a actiona in ... (vezi toată discuția)