avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis veterinar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis veterinar

As dori ca medicii care mi-au tratat cainele sa raspunda pentru ca acesta a murit. Nu stiu insa legile si nici ce dovezi mi-ar trebui pentru a actiona in judecata.
Cainele meu era in tratament de 10 zile pentru niste compresii la coloana care ii cauzau dureri. Dupa cele 10 zile urma sa il programa la operatie. In ziua 10 am ajuns cu el slabit la cabinetul medicilor dupa ce in cursul noptii vomitase. A zis ca il suspecteaZa de pneumonie aspirativa dar nu au ecograf, i-a pus ferfuzie si i-a luat sange pt analize ce a durat 1h si 15 min sa le faca, in urma cu 10 zile analizele fiind gata in 15 min medicul explicandu-mi ca au un aparat performat la cabinet pt analize. In tot acest timp starea cainelui s-a agrvat si medicul nu i-a mai facut nimic pana a inceput sa aiba convulsii, cand mi-a spus ca intr-adevar are pneumonie abingestis si ca nu stie daca il mai poate salva. Apoi l-au bagat pe oxigen. Dupa un timp ne-a dat afara ca sa nu il mai vedem, probabil sufurea, i-au facut anestezie si au incercat sa ii scoata acel lichid din plamani dar aspiratorul nu era destul de puternic. M-a rugat sa ii facem injectie ca se chinuie, am spus ok si dupa mi-a zis ca nu a mai apucat sa o faca pentru ca a murit de la anestezie dar totusi mi-a dat o foaie din aceea de eutanasie.
Mi s-ar fi parut normal daca stia ca nu are aparatele necesare pt a trata acea pneumonie sa ma trimita in alta parte. Citind si despre medicatie din cele 10 zile dinainte se pare ca dexametazona in dozaje nepotrivite poate da reactii de slabire profunda a organismului si vomitive dar nu stiu sa leg mai multe info de aceea ma voi duce la alt medic sa ma ajute dar nu stiu cat mai conteaza asta cand cainele nu mai este.. exista vreo sansa sa am castig de cauza in cazul in care ii dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:51, 15 Ianuarie 2022
Putin probabil pt ca nu puteti dovedi. Nu aveti de unde cunoaste ca un aparat mai bun i-ar fi salvat viata. poate da, poate nu.
Trebuie stabilit dacă a greșit medicul.
Nici eu nu am avut un astfel de caz și nici nu cooperez cu medici veterinari.
Deși ma ocup de oameni situatia are asemănări în caz de deces.

Este necesar sa se facă și o expertiza probabil și sa se examineze și sângele câinelui.
Trebuie discutat cu un medic veterinar foarte bun și văzut dacă s-a încălcat vreun protocol.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Doctora mi-a spus ca aspiratorul lor nu este destul de puternic cand mi-a zis ca nu are ce sa ii faca.. intr-adevar nu pot dovedi asta..aveam camere acolo dar cred ca este degeaba

gi-jane2 a scris:

Putin probabil pt ca nu puteti dovedi. Nu aveti de unde cunoaste ca un aparat mai bun i-ar fi salvat viata. poate da, poate nu.


Imi pare rau pentru pierderea suferita, dar asa a fost sa fie, nu cred ca are cineva vreo vina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre medicul veterinar ilinca71 ilinca71 Un medic veterinar care imi trateaza cainele ,a refuzat sa imi dea infomatii despre ce tratament aplica,respectiv ce denumire au injectiile care le ... (vezi toată discuția)
Problemă cu-n cabinet veterinar! Andrada Adda Andrada Adda Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu-n cabinet veterinar! Problema a început ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva unui medic veterinar ContSters264470 ContSters264470 Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu un domn medic veterinar! Problemele au ... (vezi toată discuția)