Am depus dosar pentru obtinerea unei lucuinte Anl spre inchiriere. Acesta cuprinde toate documentele necesare. Am indeplinit Criteriile de acces la locuinta, doar ca nu am obtinut un punctaj destul de mare necesar pentru a obtine locuinta mult dorita din urmatoarele motive:
Locuiesc intr-un apartament de 82 mp impreuna cu alte persoane, 9 la numar (parinti, frati, sorori, cumnata si nepot). Apartamentul este proprietatea parintilor si acolo isi au si domiciliul. Comisia sociala de studiere a dosarelor de la nivelul primariei nu mi-a acordat punctaj la Situatia locativa pe motiv ca parintii mai au o proprietate - o casa la tara - 104 mp, iar adunate cele doua propritati se depaseste suprafata de 18 mp/locatar. Ori in Nota de la Pct B, 1.3 scrie "In cazul celor tolerati in spatiu, toata suprafata locativa a imobilului se imparte la numarul total al locatarilor, in care sunt inclusi si cei care nu fac parte din familia solicitantului de locuinta, dar care locuiesc in acelasi imobil", nu se spune "imobilelor". Mentionez ca ancheta sociala s-a facut la adresa unde este apartamentul si unde isi au domiciliu cei mai sus mentionati.
Mai am si 3 persoane in intretinere (frati) pentru care am prezentat o declaratie legalizata la notariat si nici acest document nu l-a luat in calcul Comisia, spunandu-mi ca trebuie sa prezint document prin care sa arat ca sunt tutorele lor.
Intrebarea mea este: interpretarea pe care a dat-o Comisia sociala de stabilire a punctajelor este corecta? Daca Nu, ce este de facut?