avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCHEIERE CONTRACT MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCHEIERE CONTRACT MUNCA

Mi-am dat demisia in 15.02.2018 si nu mi se da decizia de inchidere si fisa de lichidare ( nu stiu daca asa se numesc !!!). Am nevoie de ele pentru Casa de pensii. Cum sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 4 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Ati depus o solicitare scrisa la angajator pentru a vi se elibera asa ceva?

2. HG 905/2017
art.7
.......
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.
(4) Documentele sunt eliberate în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator.
.......

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM incălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6) din HG 905/2017.

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni ... raluca_01 raluca_01 Buna ziua.Am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni iar angajatorul nu vrea sa îmi elibereze la sfârșit decizia de încetare a contactului de ... (vezi toată discuția)
Am cerut la serviciu adeverința de vechime din 2011 până in ... Al62 Al62 Am cerut la serviciu adeverința de vechime din 2011 până in prezent pentru pensionare și mi sa comunicat că nu mai este nevoie deoarece casa de pensii ia ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare, legislatie sau abuz?! andreyteo andreyteo Salut, am lucrat o perioada pentru o firma privata din Bucuresti, cu contract de munca pe durata nelimitata, dar fara sa primesc fluturasi de salariu sau la ... (vezi toată discuția)