avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte partaj

Buna ziua,
Va rog frumos. Avind in vedere ca tata a murit ,cit dureaza si de ce acte este nevoie pt. realizarea partajului mostenirii a doua apartamente intre cei doi copii (care cad de comun acord ca fiecare sa ia un apartament) si mama (care renunta la partea ei de mostenire).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:01, 4 Mai 2018
Buna ziua,
Mergeti la un NOTAR care-si are biroul pe raza judecatoriei sub a carei acoperire a avut ultimul domiciliu defunctul.
Mama renunta la cota ei de mostenire ramanand cu partea ei de proprietate adica cete 1/2 din cele doua apartamente.
Acte:
- C.I. urile celor 3 mostenitori (fratii si mama)
- certificatul de deces al defunctului
- actele de proprietate ale imobilelor
- alte acte solicitate de nota.
Costul il stabileste notarul functie de grila sa
Termen, daca toate sunt in regula si va intelegeti, circa 45 de zile.
Se poate finaliza totul intr-o zi.
Vorbiti cu notarul sa se grăbească daca va grăbiți sau căutați un notar care sa aiba timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire valeriutudor valeriutudor rog frumos sa mi se spuna ce acte imi sunt necesare pt dezbaterea mostenirii,respectiv mama a murit si ca mostenitori sunt eu si tatal meu; multumesc (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune alinastanraluca alinastanraluca Buna ziua am si eu o intrebare la care as dori un raspuns .Socrii mei au divortat si nu au facut partajul iar apartamentul a fost incredintat soacrei pana la ... (vezi toată discuția)