avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitarea Voucherelor de vacanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitarea Voucherelor de vacanta

Buna ziua,

Cand se face impozitarea voucherelor de vacanta, De exemplu, suntem in luna mai si nu am primit inca aceste vouchere, insa am fost anuntata ca imi va fi oprit impozit la aceste la lichidarea lunii aprilie. Este legal, atata timp cat venitul meu pe luna aprilie nu a crescut cu suma acestora? Nu ar trebui sa fiu impozitata la lichidarea lunii cand le primesc?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Any Ivanov , utilizator 12:08, 9 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La nivelul angajatului, acesta are obligaţia de a plăti un impozit de 10% pe venitul provenit din voucherele de vacanţă primite, cu păstrarea celorlalte avantaje fiscale .

Voucherele sunt scutite de la plata contribuţiilor:
- contribuţiei personale la asigurari sociale
- contribuţiei personale la asigurari de sănătate
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere vacanta - impozitare? CORNELIA.G CORNELIA.G Voucherele de vacanta acordate salariatilor din sectorul bugetar, se impoziteaza? In OUG nr.8/2009 nu se specifica impozitarea acestora. (vezi toată discuția)
Impozit - se opreste la salariu + vouchere de vacanta ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vă rog din suflet să mă ajutatți cu un răspuns. - astăzi am luat salariul pentru luna iunie 2019 - ni s-au dat și vouchere de vacanta - ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta/vouchere de vacanta nastaseana nastaseana Buna ziua. Lucrez intr-o societate cu capital majoritar de stat si de la 4 iulie 2014 a intrat in vigoare ordonanta vocuherele de vacanta. In contarctul meu ... (vezi toată discuția)