avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit din comision pt persoane cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit din comision pt persoane cu handicap

Buna ziua,

Am si eu o mare nelamurire.Am certificat de handicap pentru ca sufar de lupus, grad 2. De ce venitul din comision la asigurari nu se ia in considerare ca salariu deoarece eu am primit comisioanele cu oprirea a 10%impozit urmand ca 6% sa ii platesc ulterior desi este stipulat ca persoanele cu handicap beneficiaza de returnarea impozitului pe venit si nu mi se pare corect ca aceste comisioane nu sunt asimilate salariilor.

Multumesc anticipat,

ANa
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:16, 31 Octombrie 2009
Salariul reprezinta echivalentul muncii si remunerarea serviciului prestat,in baza unui raport juridic sau a unei conventii,Din drepturile salariale rezida obligatii financiare care nu sunt aplicabile in cazul comisioanelor aplicate la sume financiare .
Persoanele care beneficiaza de certificat persoana cu dizabilitati,pot beneficia de facilitati/scutiri la anumite taxe si impozite.
In eventualitatea in care apreciati
nu mi se pare corect ca aceste comisioane nu sunt asimilate salariilor
,puteti demara actiuni la nivelul autoritatilor competente pentru modificarea respectivei prevederi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea handicapului corina51 corina51 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap, accentuat si permanent. Am astm. Legat de aceasta as avea mai multe intrebari. Sunt de multi ani asa si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe casa iustinian13 iustinian13 tatal meu are certificat de handicap si a platit impozitul pe casa. nu a stiut ca cei cu handicap sunt scutiti. mai i se pot returna banii platiti (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)