avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozitul pe casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozitul pe casa

tatal meu are certificat de handicap si a platit impozitul pe casa. nu a stiut ca cei cu handicap sunt scutiti. mai i se pot returna banii platiti
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 22:27, 29 Martie 2010
Returnarea in natura a sumelor sete posibila ,dar necesita o procedura greoaie.
In baza documentului medical se poate solicita oficial autoritatii fiscale, luarea in evidenta ca si persoana cu handicap ,care beneficiaza de facilitatea fiscala,legal prevazuta de L nr 448/2008 art 26 b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren,astfel incat sumele deja virate sa fie stornate pentru alte retineri viitoare (ex habitat)
Art.284 alin 8 Cod fiscal - scutirea de la plata impozitului se aplica incepand cu data de intai a lunii urmatoare depunerii documentelor justificative in vederea scutirii. Prin urmare nu i se poate returna impozitul achitat pana acum... :(
~ Conținut șters la cerere ~
Eu nu am uitat de prevederile Legii 448
Aceste facilitati sunt cuprinse si in Codul fiscal, art 284 alin 4
Iar procedura de acordare a stabilita tot in Codul fiscal, art.284 alin 8

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit pe cladire persoana cu handicap grav esanu doina esanu doina Buna seara, Conform legii 448/2006-art. 26 si Codului fiscal art. 284 al. 4-5, persoana cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutire de la plata ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani impozit pe casa lili d lili d Sunt beneficiar al Legii 448/2006, avand handicap accentuat.Am platit impozit pe anul 2010, din martie am devenit posesor al certificatului de handicap, asa ca ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)