avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare bani impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare bani impozit pe casa

Sunt beneficiar al Legii 448/2006, avand handicap accentuat.Am platit impozit pe anul 2010, din martie am devenit posesor al certificatului de handicap, asa ca am cerut returnarea banilor platiti, retroactiv, pe lunile martie-ianuarie.Care este procedura?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lili d , utilizator 13:59, 26 Martie 2010
Potrivit art.284 alin.alin.8 Cod fiscal, scutirea se aplica incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care persoana care beneficiaza de scutire depune documentele justificative in vederea scutirii.Prin urmare, daca vi s-a eliberat certificatul in incadrare in grad de handicap in luna martie, si veti depune cererea de scutire in aceasta luna, beneficiati de scutire incepand cu data de 1.04. Impozitul achitat pentru perioada aprilie-decembrie, il puteti solicita in baza art.117 alin.1 lit.b Cod procedura fiscala
Multumesc mult!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe casa iustinian13 iustinian13 tatal meu are certificat de handicap si a platit impozitul pe casa. nu a stiut ca cei cu handicap sunt scutiti. mai i se pot returna banii platiti (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav plateste impozit pe casa si teren viola viola Mama mea (persoana cu handicap grav) a platit impozitul pe casa si teren desi era scutita. As vrea sa stiu daca eexista vreo posibilitate sa recuperez acesti ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite - scutiri pentru persoane cu handicap febletea febletea Buna ziua,sotul meu are certificat de handicap accentuat permanent.intrbarea mea este poate fii scutit pe impozit casa si teren daca nu suntem proprietari pe ... (vezi toată discuția)