Buna ziua,
In urma divortului, sotia mea, care este coplatitor al unui credit Prima Casa, doreste sa iasa din acest credit, urmand ca o terta persoana sa preia statutul de coplatitor. Problema este ca sotia mea doreste garantii ca pers respectiva ii va oferi o anumita suma de bani asupra careia am convenit, dar nu in momentul in care se semneaza actele la banca ci imediat la semnarea divortului, cerand un angajament notarial in acest sens inainte de depunerea actelor de divort. Pe de alta parte, cealalta persoana este de acord cu incheierea unui act notarial in care sa se oblige sa dea suma respectiva, dar transferul banilor sa-l faca doar dupa finalizarea actelor cu banca (de la banca ni s-a spus ca demararea procedurii de schimbare a coplatitorului poate fi initiata doar in baza hotararii de divort). Urmand sa se incheie un angajament notarial privind suma respectiva, cum putem debloca situatia, ca cele 2 parti sa aibe garantia tranzactiei?
Totodata, suma respectiva, acordata de tert sotiei si pt preluarea creditului, amconvenit ca ar trebui sa stinga datoria mea, in urma partajului - se consemneaza ca atare la notar, in actul de divort, partaj ?
Precizez ca nu ne dorim sa ajungem in instanta cu demersurile de divort/partaj, existand costuri suplimentare pe care nu le dorim si in principiu nu doresc nici vanzarea locuintei, insa in acest moment nu stim cum putem depasi acest blocaj.