avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu credit ipotecar

Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de cum se poate face partajul in cazul in care exista un credit imobiliar pe numele ambilor soti avand caitate de coplatitori. Unul este de acord sa cedeze partea lui de credit unei terte pers agreata de sotul care ramane in credit dar in acest caz ce suma de bani i se cuvine in compensare ? divortul urmand sa se faca prin acord notarial cum poate avea garantia unul dintre soti ca in urma divortului va primi suma de bani stabilita ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:33, 21 Aprilie 2018
Suma de bani se primeste in urma partajului si nu in urma divortului. Partajul se incheie independent de divort. Suma de bani cuvenita cu titlu de compensare (se numeste sulta) este stabilita prin negociere de catre parti, nu exista o suma fixa.
Unul este de acord sa cedeze partea lui de credit unei terte pers agreata de sotul care ramane in credit ...

Important este sa fie si banca de acord ca fostul sot sa iasa din contractul de imprumut, pentru ca de obicei, banca il accepta pe tert sa intre, dar nu si pe ex-sot sa iasa. In fine, depinde de banca.

... dar in acest caz ce suma de bani i se cuvine in compensare ?

Fiind un divort si probabil un partaj conventional (si va felicit ca ati ales aceasta cale), partile isi evalueaza contributia si partea cuvenita. Daca nu puteti/ nu stiti sa faceti evaluarea, apelati fie la un contabil (pentru ca se pricepe la cifre), fie la un avocat, fie la un mediator, fie la un prieten comun mai dezghetat la minte (si astfel scutiti si onorariul datorat profesionistilor).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie iesire credit dupa divort anghelly anghelly Buna ziua, In urma divortului, sotia mea, care este coplatitor al unui credit Prima Casa, doreste sa iasa din acest credit, urmand ca o terta persoana sa ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Despagubire prin credit ipotecar briliant_desguise briliant_desguise Buna ziua, Postez acest mesaj aici, din pacate nu am gasit o sectiune dedicata strict unui astfel de subiect... Sper sa ma ajutati cu un raspuns, chiar daca ... (vezi toată discuția)