Buna ziua,
Postez acest mesaj aici, din pacate nu am gasit o sectiune dedicata strict unui astfel de subiect... Sper sa ma ajutati cu un raspuns, chiar daca am incadrat mesajul in sectiunea nepotrivita.
Este vorba despre o situatie intre parintii mei, care sunt divortati si au in comun un apartament (in coproprietate).
Nefacand partajul inca, pentru a rezolva si situatia cu apartamentul, au decis sa gaseasca o solutie amiabila, adica tatal meu o va despagubi pe mama mea, el ramanand cu casa. Pentru a face rost de bani, tatal meu va face un credit cu garantie pe casa, adica se va pune ipoteca pe casa. Pentru a pune ipoteca, banca are nevoie si de semnatura mamei mele, in calitatea sa de coproprietar.
Intrebarea este urmatoarea: tatal meu, fiind foarte imprevizibil, este posibil ca, dupa ce obtine banii de la banca, sa refuze sa-i dea mamei mele suma pe care au agreat-o. Pentru asta, mama mea doreste sa afle daca exista vreo posibilitate de a incheia un act notarial inainte ca ea sa semneze pe documentele de la banca (ca e de acord sa puna ipoteca), astfel incat sa se asigure ca tatal meu ii va da suma agreata, deocamdata doar verbal.
Planul este asa: mama mea isi da acordul pt ipoteca, tatal meu obtine creditul apoi si ii da mamei banii. Dar tatal meu, dupa ce obtine banii, neavand niciun act la mijloc, poate sa nu-i mai dea banii agreati, ci o suma mai mica.
Se poate incheia actul de vanzare-cumparare intre ei doi (cu clauza ca mama mea isi va primi banii in termen de.....) inainte de a pune casa sub ipoteca, iar daca termenul de primire a banilor nu se respecta, contractul sa devina nul?
Sper ca am expus explicit situatia.
Astept un raspuns.
Multumesc frumos.