avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

In urma demisieie si incheierii zilelor de preaviz, angajatorul trebuie sa efectueze plata salariului si a zilelor de co neefectuate ? Adica in ziua plecarii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 6 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu este trecut in mod expres in Regulamentul Intern, nu. Angajatorul va efectua plata salariului si alte debite la data stabilita in CIM.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Multumesc pt raspuns! Plata urmeaza sa se efectueze cf cim, adica si dupa incetarea cim, la interval de 1 luna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data mentionata in c.i.m.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Stir Stir Buna ziua.As dori sa stiu daca in momentul incheierii cim cu primaria la care am lucrat ca si asistent personal pt persoana cu handicap pana. in 1 iulie 2019 ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat. bună ziua! in situatia incetarii de drept ... Claudia 07 Claudia 07 Concediul neefectuat. Bună ziua! In situatia incetarii de drept a cim durata nedeterminată si reluarea activității în baza unui nou cim durata ... (vezi toată discuția)
Plata salariului și a zilelor de concediu neefectuate în cazul încetării contractului cu acordul partilor cristinanica78882 cristinanica78882 În cazul în care am încetat contractul de munca cu acordul părților conform art. 55 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) angajatorul îmi va plăti zilele ... (vezi toată discuția)