avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul neefectuat. Bună ziua! In situatia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul neefectuat. Bună ziua! In situatia incetarii de drept ...

Concediul neefectuat.
Bună ziua!
In situatia incetarii de drept a cim durata nedeterminată si reluarea activității în baza unui nou cim durata determinată, angajatorul este obligat sa achite zilele de concediu efectuat sau aceste drepturi se achita la finalul colaborării in momentul încheierii notei de lichidare?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudia 07 , utilizator 14:01, 6 Mai 2021
Buna ziua!

Trebuie compensat in bani concediul de odihna neefectuat in baza cim care a încetat.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorul este obligat sa compenseze in bani zilele de concediu efectuat la incetarea c.i.m.

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de muncã cu acrodul pãrtilor fãra preaviz.angajatorul este obligat sã plãteascã banii de concediu ? 1984a 1984a Bună ziua. Am înaintat solicitarea de desfacere a contractului de muncă cu acrodul părtilor(art. 55 lit. b)).Până la urmă s-a convenit că se va ... (vezi toată discuția)
Termen achitare si cuantum concedii de odihna neefectuate cyan cyan In cazul in care angajatorul este de acord cu compensarea in bani a concediilor de odihna neefectuate pe ultimii 2-3 ani, in cat timp este acesta obligat sa ... (vezi toată discuția)