avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt disperat - obligarea administratorului la darea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt disperat - obligarea administratorului la darea în folosință a liftului

Exista vreun cadru legal ce poate obliga o primarie proprietara si administratora unui bloc de locuinte cu 5 etaje, sa dea in folosinta si utilizare un lift ce se afla in interiorul blocului dar nu a fost pus in uz niciodata si toata lumea se face ca ploua. Eu stau la etj. 5 si sunt nevoit sa urc cca. 100 de trepte zilnic de cate 5 , 6 ori pe zi. De curand am facut si o operatie de hernie. Va rog cu disperare sa mi spuneti daca exista ceva legal prin care sa porneasca /intretina acel lift. Cu costurile suportate de locatari de la sine inteles. Conf unui cadru legal.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 06:55, 10 Mai 2018
Dvs. ati mai prezentat pe forum aceasta problema.
Din cate mi-aduc aminte, v-am prezentat cateva solutii.
- trebuie mers in audienta la primarul localitatii (o mica delegatie, cu un memoriu inregistrat); in memoriu prezentati si dovezi medicale, ale dvs. si ale ator vecini);
- in caz de refuz, puteti sa luati legatura cu un cabinet de avocatura si actionati in judecata - contencios administrativ, primaria (reprezentantul statului in teritoriu);
Succes!
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Adam Grecu, utilizator
V-am spus, postati aceeasi problema de doua ori. Era f. bine daca continuati pe topicul Lift din 20.03.2018.
Buna Ziua,
Am avut si eu o situatie asemanatoare intr-o asociatie 5 etaje 10 apartamente. S-a montat ascensorul a functionat pe timpul in caare dezvoltatorul a achitat contravaloarea intretineri lunare apoi s-a facut asociatie si a fost presedinte o persoana care locuia la parter. Vazand ca implica costuri de intretinere si repartii a renuntat la acesta. Liftul nu a mai functionat 8 ani apoi. Intre timp cei care locuia la et 5 au urcat pe jos. Cand am preluat asociatia era o ceara intre ei cei de la parter si et 1 nu doreau lift. Cei de la 2 le era, cei de la 3 erau indecisi si cei de la 4 si 5 vroiau. S-a facut o sedinta de AG a fost o cearta intre ei, foara presedinta s-ia dat demisia si a luat presedinte cineva de la et 5. Si asa s-a pus in functiune ascensorul. Dupa aceea cei de la P, 1 nu au vrut sa plateasca ajunsasera cu peste 8 luni datorii la intretinere am mai vorbit cu ei si dupa aceea le am trimis somatii de plata si au achitat pana la urma. si acum dupa 3 ani de la punerea in functiune mai 1 propriatar care are restante la intretinere ii pun penalizari el i mi zice ca nu are bai sa plateasca ca el nu foloseste liftul. Eu ii spun ca de merge si trebuie platit. Sa platesca cei de la et 5 si asamai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ascensor roxana2702 roxana2702 Buna ziua! Ieri am facut o cerere pt a nu mai plati liftul. Nu il folosim iar in bloc este o \"moda\" mai veche sa nu platesti daca nu il folosesti. Noi suntem ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli lift ascociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje unde avem ascensor pt care platim un abonament de intretinere lunara respectiv un abonament de curent, insa ... (vezi toată discuția)
Lift. derszi george derszi george Cum pot determina un propietar/Primaria/ sa puna in functiune un lift ce deserveste un bloc de 5 etj, bloc in care sunt chirias la etaj 5. (vezi toată discuția)