avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de proprietate

Buna ziua.tatal meu sufera de dementa si tulburare bipolara. Mama mea este tutore pt el,pt ca nu mai poate avea grija de el.as vrea sa facem acte prin curatela. El mai are o alta fiica din alta casatorie si fosta sotie inca mai este trecuta in actele de proprietate pt ca tot a amanat refacerea actelor. Deja sunt 20 de ani de cand au divortat si din cate m-am informat ea nu mai are niciun drept,pt ca nici ea nu a platit pensie alimentara,fata ramanand la el...deci exista vreo sansa de a face acte prin curatela sau investesc bani degeaba? As investi si in modificarea apartamentului,daca as stii ca actele vor fi valabile dupa moartea lui. N-as vrea sa fac acte degeaba.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
ContSters390770, utilizator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 22:59, 6 Mai 2018
Postarea contine atatea informatii eronate ca nu-mi dau seama unde sa incep. Deci daca tatal si fosta sotie detin inca bunuri impreuna, cumva dreptul fostei sotiei s-a anulat pentru ca au trecut 20 de ani de la divort? Sau pentru ca nu si-a indeplinit vreo obligatie de intretinere a minorei incredintata tatalui? Curatela a devenit un mod de a ocoli tutela, adica punera sub interdictie judiciara? In ce lege ati citit asta?
Nu vreti dvs sa consultati mai degraba un avocat? Cel putin sa intelegeti situatia juridica reala pentru ca apoi sa puteti considera optiunile, tot reale pe care le aveti.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
CaraD, utilizator
Am inteles de la un avocat ca si-a pierdut drepul pt ca nu a platit pensia alimentara si pt ca nu si a cerut dreptul dupa divort timp de 20 ani.stiu. e complicata situatia...deci credeti ca se poate face ceva? Multumesc
Am inteles de la un avocat ca si-a pierdut drepul pt ca nu a platit pensia alimentara si pt ca nu si a cerut dreptul dupa divort timp de 20 ani.stiu. e complicata situatia...deci credeti ca se poate face ceva? Multumesc
Cred ca va trebui sa mergeti la acelasi avocat pentru solutii. Mie nu-mi face sens aceasta pierdere de drepturi
Adica fosta sotie dupa divort,mai are drepturi?multumesc

Alte discuții în legătură

Bună seara, sunt divorțată și custodia copilului e comuna. dar ... Doinadoina85 Doinadoina85 Bună seara, sunt divorța și custodia copilului e comuna. Dar am discutat cu fostul și este de acord sa îmi lase custodie totala mie. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Paternitate addy28 addy28 Buna,am o probleme mai delicata:sint recasatorita si din prima casatorie am doi copii.La vremea respectiva(cind am divortat,1992)fosta mea soacra era medic,si ... (vezi toată discuția)
Riscul acordarii pensiei alimentare la mica intelegere rxnnan rxnnan Buna seara. As vrea sa ma ajutati ca un raspuns in urmatorul caz: sotul meu are din prima casatorie un copil adoptat (cu care a locuit doar 10 luni, pt ca ... (vezi toată discuția)