Buna seara. As vrea sa ma ajutati ca un raspuns in urmatorul caz: sotul meu are din prima casatorie un copil adoptat (cu care a locuit doar 10 luni, pt ca fosta sotie a intentat divort-avea amant).Dupa divort, sotul a renuntat la toate terenurile cumparate in timpul casatoriei(la care mai plateste si azi o rata),in ideea ca valoreaza cat pensia alimentara cuvenita pana cand va implini copilul varsta de 25 de ani. Problema e ca s-au inteles doar verbal in privinta acestei chestiuni, notarul care intocmit actele cu terenuri afirmand ca nu se poate mentiona nimic despre pensia alimentara in documentele de cedare a terenurilor, ca ar fi cu totul altceva. Acum ne-am trezit ca fosta sotie l-a dat in judecata pe sotul meu pentru neplata pensiei alimentare, in ciuda intelegerii de acum 2 ani. Ce putem facem??? Nu exista nici o pedeapsa pentru marturie mincinoasa, inselatorie sau chiar un recurs in privinta adoptiei??! Multumesc!! Astept un raspuns .
nu e nimic din cele enumerate si va plati si pensie.
Pare un viciu de consimtamant la incheierea partajului insa nu stiu daca va reusi sa desfiinteze actul de partaj in instanta. Sa mearga la un avocat .
Va scriu din postura de fost platitor de p.a. Asta se plateste din cite stiu pina cind copilul dobindeste venituri sau implineste 25 de ani daca invata fara repetentie. Pensia alimentara o stabileste judecatorul la divort si reprezinta un procent din veniturile sotului dar maxim 25% pt 1 copil si maxim 30% pentru suma copiilor daca sint mai multi. In nici un caz nu tine intelegerea vebala caci verba Volant. Asa ca este bun de plata in conditiile aratate. Corect si cinstit este asa cum am facut eu: sa platesca procentul stabilit de judecator aplicat la veniturile din fiecare luna cu dovada de primire. Copilul este al tatalui daca este recunoscut, infiat sau stabilita paternitatea. Putea sa se intereseze de prevederile legale inainte de a face partajul, sau sa lase judecatorul sa faca partajul caci stie mai bine ce face si o face in interesul ambilor soti si a copilului. Bafta!
Contributiile pentru crestere copilului sau asa zisa pensie alimentara, conform noilor reglementari, poate consta si in contributie in natura si nu neaparat intr-o suma platita lunar. Daca au facut o asemenea intelegere, ea trebuie relevata judecatorului si el va aprecia daca se mai impun si altfel de plati. Ati putea apela la un mediator si acolo se pot discuta toate detaliile. Succes.
Daca au discutat si s-au inteles verbal si fara act scris este foarte complicata problema.
El nu are nicio dovada care sa sustina ceea ce zice.
Era bine sa fi mers la avocat inainte de acel partaj si chiar sa fi avut avocat atunci cand a incheiat la notar partajul.
Legea ii dadea dreptul de a avea avocat si la notar.
Probabil ca nu a stiut, asa cum multi oameni nu stiu si acum va plati...
In prezent, nu cred ca avocatul va poate ajuta la proces.
Daca ea va recunoaste ceea ce ziceti apar alte probleme de drept dar ea nu va recunoaste in mod sigur.
Este indoielnic cand ma gandesc ce spuneti.
Judecatorul nu va crede absolut nimic si va analiza actul de partaj...in care nu scrie nimic...
Din fericire, nu facem pachet din partaj si drepturile copilului.
Sotul dv. nu a riscat ca plateste pensie la mica intelegere, ci ca acea intelegere este ilegala. La mica intelegere se poate plati pensie legal.
Daca e cazul de anulat acte civile, mergeti la un avocat specializat pe civil; nu cunosc daca e caz de plangere penala, depinde de cum au fost lucrurile intre cei doi. Totusi, nu cred ca ar fi un lucru in interesul lui.
Cat priveste pensie, nu inteleg cum l-a dat in judecata, nu era o pensie stabilita deja la divort? I-a facut plangere penbala sau ce anume a facut fosta?
Copilul mai are vreo relatie cu tatal sau?
Pensie alimentara
sofiamaria
Buna ziua, as avea rugamintea cine poate sa imi raspunda la o intrebare: este posibil ca dupa f multi ani de la divort din care a rezultat un copil, fosta ... (vezi toată discuția)
Legal?
alexandru30
Dupa un divort incheiat recent si un copil incredintat mamei, ne-au mai ramas de impartit bunurile (un apartament cu 3 camere). Pentru confortul tuturor, m-am ... (vezi toată discuția)