avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj judiciar intre fostii soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj judiciar intre fostii soti

Am facut partajul de bunuri comune dupa divort, dupa lichidarea regimului patrimonial. Cu ocazia realizarii partajului am declarat ca nu mai sunt alte bunuri imobile si mobile in afara celor declarate. Acum as dori sa deschid o actiune de partaj in justitie pentru bunurile comune nedeclarate cu ocazia realizarii partajului voluntar intre fostii soti. Se poate?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:29, 30 Octombrie 2014
DA!
Multumesc!
As vrea sa precizez ca initial a fost deschisa actiune de partaj bunuri comune la judecatorie, insa ulterior am renuntat si am facut partajul la notar, in baza unei intelegeri, nescrise. Insa cum dupa realizarea partajului nu s /a mai tinut cont de intelegere ma vad nevoit sa deschid actiunea de partaj pentru bunurile mobile care nu le-am declarat la notar. La notar amandoi am declarat ca nu avem alte bunuri in afara de cele supuse partajarii.
Partajarea bunurilor comune, proprietate devalmasa, poate fi realizata oricand.( actiunea dedusa judecatii este una imprescriptibila ).


Instanta de judecata poate pronunta o hotarare de expedient, avand in vedere tranzactia.( integerea partilor, prin care este stins litigiul dedus judecatii ).

Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
MIe imi pare cu probleme razgandirea asta a ambilor, mai degraba incercati sa obtineti executarea partajuylui notarial incheiat deja.
Pe de alta parte insa, nu cred ca stiu toata situatia de fapt, daca exista o intelegere in paralel cu partajul notarial etc.
Buna ziua!
Asa este, a existat o intelegere in privinta partajului de bunuri comune inainte de a fi realizat la notar. Dar cum nu s -a tinut de cunvat si a introdus actiune pentrui majorare a pensiei de intretinere ma gandesc ca este corect sa impartim bunurile comune mobile. La partajul voluntar de la notar ambii am declarat ca nu avem bunuri mobile comune.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 3 ani in urma unui divort de comun acord robert_mihai robert_mihai Buna ziua!....Recunosc ca am urmarit cu interes toate discutiile postate pe forum legate de partaj si proceduri dar intrucat ma identific doar partial cu unele ... (vezi toată discuția)
Cererea de divort-va rog sa-mi raspundeti !!!! gabriel1967 gabriel1967 Buna ziua, Eu si sotia ne-am separat demult, iar acum dorim sa introducem actiunea de divort;stiu ca chiar daca avem impreuna o fata de 13 ani, putem ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)