Sotul meu a contractat acum cateva luni diverse imprumuturi atat la institutii bancare cat si IFN-uri insa acum se afla in incapacitate de plata a acestora. De curand, noi am achizitionat si un apartament prin credit imobiliar. Apartamentul se afla pe numele nostru insa creditul imobiliar este pe numele meu. Bancile vor cauta cu siguranta sa recupereze prejudiciul, insa ma intereseaza daca exista posibilitatea sa pierdem apartamentul sau bunurile pe care le-am cumparat pe parcurs in casa?
Cu siguranța sunteti in asa pericol, de a pierde casa si bunurile. Cel mai bine va sfătuiți cu un avocat cand încep bancile demersurile de recuperare a prejudiciului cauzat de neplata ratelor la timp
Inainte de a incepe executarea silita a sotului, cu acordul bancii, incheiati un contract de partaj prin care sotul renunta la partea sa din apartament iar dvs ii platiti o sulta. Nu incheiati partajul fara plata sultei intrucat acesta poate fi asimilat unei donatii care poate fi anulata in instanta de catre creditorii sotuluil
Dar daca datoria catre o persoana terta ramane sub 10,000 lei se mai poate face executarea? Noi o sa incercam sa achitam ratele mai mari insa ar ramane aceasta.
Multumesc