Buna ziua! Am fost citata sa merg la Judecatorie ca parte vatamata in urma unui furt. Politistii mi-au recuperat obiectul furat si mi-au spus sa fac plangere impotriva hotului. Eu am intrebat politistii daca voi fi implicata in proces si au spus ca nu. Acum iata ca sunt citata sa merg la Judecatorie dar nu vreau sa merg deoarece mi-e teama sa nu vina rudele hotului si sa faca scandal. Eu am si un bebelus pe care nu am cu cine il lasa si deci trebuie sa il iau cu mine. Daca nu ma duc ce se intampla? Sau ce ma sfatuiti ca este bine sa fac in acest caz. Multumesc!
La primul termen de judecată o sa fiti citat cu menţiunea că va puteti constitui parte civilă până la începerea cercetării judecătoreşti.
Daca nu va prezentati si ati fost legal citata, se poate judeca cauza si in lipsa dvs.
Totusi, este posibil ca instanta sa considere necesara necesară prezenţa dvs si sa ia măsuri sa va prezentati, amânând în acest scop judecata.
Pe tot parcursul judecăţii, puteti solicita, oral sau în scris, ca judecata să se desfăşoare în lipsă, în acest caz nemaifiind citata pentru termenele următoare.
Daca aveti posibilitatea, angajati-va avocat sa va reprezinte.
Citatie
Micutu112
Buna ziua.Sunt citat intrun dosar in calitate de parte civila.E vorba de furtul unei biciclete.Am cerut in reclamatie suma de 300 ron.Autorul este ... (vezi toată discuția)