avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Bună ziua! Sunt eleva si doresc sa ma angajez pe parcursul vacanței de vară, însă mi s-a spus ca acest lucru este imposibil atat timp cat am pensie. Va rog sa ma lămuriți. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:49, 7 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010

Art.118

(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:

d)copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).

Art.84

Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas cu salariu Alexandra12dj Alexandra12dj Beneficiez de pensie de urmaș, ambii părinți fiind decedați. Vreau sa mă angajez într-o instituție de stat, contractul fiind o colaborare. Pot cumula ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș și salariu Irina Anghelescu Irina Anghelescu Bună ziua. Am citit recent niște întrebări pe forum din anul 2015 pe același subiect, și anume dacă am pensie de urmaș și dacă vreau să lucrez dacă ... (vezi toată discuția)
Pensie urmaș Alex.andra Alex.andra Am 17 ani și as dori sa mă aranjez . Din cate am înțeles , dacă îmi face carte de munca, nu as mai putea primi alocația. Eu mai primesc și pensie de ... (vezi toată discuția)