avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se depisteaza furtul de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se depisteaza furtul de apa

LOCUIESC INTR-UN BLOC UNDE NU EXISTA PIERDERI DE APA
IN LISTELE DE INTRETINRE APAR PIERDERI DE APA DE 2 ORI CONSUMUL
CONSUMUL PROPRIU ESTE DE 25-28 MC LUNAR, IAR CEILALTI LOCATARI AU UN CONSUM DE 3-5 MC
ASOCIATIA REFUZA SA SE IMPLICE
CUM SA PROCEDEZ
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:53, 30 Octombrie 2009
Normal trebuie să plătiţi atât cât consumaţi sau mai bine spus cât indică apometru de la intrare în apartament.La intrarea în bloc trebuie să fie un apometru general iar consumul indicat de acesta trebuie să fie suma consumurilor indicate de către apometrele de la fiecare consumator respectiv apartament.Daca asociaţia de locatari nu se implică este o problemă.În acest caz trebuie să apelaâi la bunul simţ al fiecăruia.
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje cu majuscule
2-Parcurgeti cu atentie L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 care sunt dispozitiile in vigoare care guverneaza activitatea in cadrul asociatiilor de proprietari
In calitate de proprietar in termen de 10 zile de la afisarea listelor de intretinere aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva valorilor impuse,pe care o depuneti presedintelui de asociatie.Presedintele are obligatia sa va raspunda in termen de 7 zile.
Daca dupa 7 zile presedintele nu se achita de obligatie,puteti sesiza oficial serviciul specializat din cadrul primariei care are obligatia in termen de 30 de zile sa va comunice concluziile cercetarilor desfasurate.
Cauze posibile pentru inregistrari diferente intre contoarul general de facturare si contoarele individuale sunt multiple ,de la functionari defectoase,la contoare care practic nu inregistreaza,la clasele diferite de precizie ale contoarelor montate la consumatorii individuali.
Exista posibilitatea des intalnita ,ca inclusiv calorimetrul general de facturare sa fie defect,motiv care obliga asociatia sa solicite regiei in drept ,sa preia aparatul de masura pentru masurari tehnice
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
mircea dima a scris:

LOCUIESC INTR-UN BLOC UNDE NU EXISTA PIERDERI DE APA
IN LISTELE DE INTRETINRE APAR PIERDERI DE APA DE 2 ORI CONSUMUL
CONSUMUL PROPRIU ESTE DE 25-28 MC LUNAR, IAR CEILALTI LOCATARI AU UN CONSUM DE 3-5 MC
ASOCIATIA REFUZA SA SE IMPLICE
CUM SA PROCEDEZ

Aveti apometre in apartament?
Intrebarea este pertinenta ,dar de vreme ce autorul a mentionat ca
CEILALTI LOCATARI AU UN CONSUM DE 3-5 MC
,ar cam rezulta ca declararea metrilor cubi, este realizata in baza aparatelor de contorizat consum individual,dar sa asteptam si raspunsul autorului temei
Eu m-am referit la apartamentul domnului, nu la toate apartamentele.

Alte discuții în legătură

Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Apometru e defect trebuie să îl schimb atunci asociația citi ... Magie1 Magie1 Apometru e defect trebuie să îl schimb atunci asociația citi MC de apa rece îmi baga in plus de persoana. O lună are drept să îmi bage maxim 8 MC de ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre anacami2 anacami2 Buna ziua si La multi ani! Am si eu o intrebare in legatura cu verificarea apometrelor.E obligatorie pentru apartamente ?Sau e valabila doar pentru cele de ... (vezi toată discuția)