avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare apometre

Buna ziua si La multi ani!
Am si eu o intrebare in legatura cu verificarea apometrelor.E obligatorie pentru apartamente ?Sau e valabila doar pentru cele de scara?Am primit de la societatea de apa si canalizare notificare sa le verific , de nu platesc la pausal.E lege pentru asa ceva?Va multumesc.
Apometrele de apartament au o garantie metrologica de 4 ani. Deci, o data la 4 ani se face verificarea metrologica. Acum 2 ani aceasta costa 17 lei/apometru.
doar daca s-a hotarat in adunarea generala a proprietarilor !!!
Nu are nicio legatura expirarea termenului de valabilitate metrologica cu adunarea generala. Cand se implineste termenul sau daca s-a depasit deja, comitetul executiv are datoria sa demareze aceasta actiune de verificare metrologica.
conform legislatiei in vigoare ..nu mai este obligatorie verificarea apometrelor de apartament...
@proprietaru
Nu mai este obligatorie verificarea tehnica a autoturismului, dar nu avem voie sa circulam, doar sa-l folosim drept cotet pentru gaini.
Gasiti dv o utilizare pentru apometrele carora le-a expirat verificarea (asa cum scrie in ultimul document de verificare metrologica). Oare de ce scrie acolo ca e valabil 3 ani, 4 ani sau 5 ani?
Apoi formularea dv cu .... "conform legislatiei in vigoare"... ar trebui sa contina macar o trimitere la o lege, un act normativ, etc.
Eu va trimit sa cititi pe aceasta pagina legislatia si documentatia referitoare la asociatii de proprietari.
Acolo ati comentat si ne-ati invinuit ca am postat fara drept, etc.
Va incomodeaza asa de mult ca este la indemana tuturor un minim de legislatie ce se poate consulta fara efort !?

Alte discuții în legătură

Obligatie schimbare/verificare contor/ aparat inregistare consum apa rece in apartament Arabellla Arabellla Buna ziua, Exista vreo lege care obliga proprietarul unui apartament sa isi schimbe contoarele/aparatele de inregistrat consumul de apa rece din ... (vezi toată discuția)
Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja. szabyku szabyku Buna ziua. Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica obligatorie a contoarelor de apa din apartamente sbasa sbasa adunarea generala poate obliga proprietarii din cadrul asociatiei sa-si verifice metrologic contorii de apa din apartamente? (vezi toată discuția)