avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare metrologica obligatorie a contoarelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare metrologica obligatorie a contoarelor de apa din apartamente

adunarea generala poate obliga proprietarii din cadrul asociatiei sa-si verifice metrologic contorii de apa din apartamente?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:59, 28 August 2011
Ca orice hotarare care se ia in mod legal intr-o AG, da, AG poate obliga pe proprietari sa participe la verificarea contoarelor de apa.

** Nu se spune contori, ci contoare, conform DEX
Da, adunarea generala poate hotara sa se verifice metrologic apometrele, asa cum poate hotara sa se intretina curatenia, sa se respecte programul de liniste, adica toate aceste lucruri firesti ca si cum am hotara ca in Romania autovehiculele circula pe partea dreapata a drumurilor publice.
Adica, sa ne intelegem, nu este nevoie de o hotarare a adunarii generale, la modul firesc, normal. Doar daca in asociatie se constata ca verificarile metrologice au expirat la toate apometrele trebuie verificate toate.
Altfel, fiecare apometru va fi dus la laborator pentru verificarea metrologica atunci cand cea veche expira sau atunci cand se constata o defectiune, un blocaj sau un consum exagerat.
Asa ca daca adunarea generala a hotarat ca cei ce muncesc in asociatie (administrator, membrii in comitet, instalator, presedinte), sa verifice documentele fiecarui apometru, modul de montare, sigiliile..., iar cele care nu au verificarea metrologica in termen de valabilitate, sa fie verificate metrologic, este o hotarare corecta, legala, luata pentru buna gestionare a consumului de apa din asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre ivanvintilica ivanvintilica In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si ... (vezi toată discuția)
Inlocuire apometre axel2005 axel2005 buna seara am si eu o intrebare la cei care sunt mai vechi in bransa si care se pricep daca exista posibilitatea intr-o asociatie cu 54 de ap. dupa ce in ... (vezi toată discuția)
Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)