avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie fara autorizatie

buna ziua , vreau sa cumpar un teren de 1000 mp pe care se afla o casa in constructie , mai exact este ridicat primul nivel , insa cel ce vinde a facut asta fara autorizatie de constructie (acum 3 ani) , nedumerirea mea este : o pot cumpara ? exista riscuri ? amenzi ? ce trebuie sa fac eu sa pot continua constructia ? multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Popica15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 10:58, 29 Mai 2018
daca imobilul a fost construit fara formalitati legale,legal acesta nu este inregistrat respectiv nu exista
In eventualitatea unei plangeri,sesizari,va asumati resonsabilitatea sa suportati amenda concomitent cu dezafectarea constructiei
Ca sa puteti continua constructia,este obligatoriu necesar sa realizati proiect tehnic sa obtineti autorizatie de constructie si certificat de urbanism
da dar nu o sa fie problema cu proiectantii ? adica daca eu caut un proiectant sa fac proiectul pentru ce e construit deja si ce vreau sa fac in continuare , pe el proiectantul nu o sa il intereseze cum sa construit ce e deja construit ? din ce ? adica ma gandesc ca el nu stie daca sa folosit necesarul de fier , ce beton , etc ... si cadastrul o sa fie doar pe teren ? constructia nefigurand nicaieri . insa primaria stie de ea ca sa construit ceva in acel loc .. va multumesc frumos de raspuns !
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Popica15, utilizator
Proiectantul raspunde strict asupra proiectului
Executantul raspunde pentru respectarea proiectului
In situatia actuala cadastrul se va face strict asupra terenului
Constructia fiind edificata fara documente legale nu poate fi notata la ocpi
Pentru achizitionare cum ar trebui sa procedez ca sa fie legal si sa nu ma trezesc cu vreo amenda ? Va multumesc !
Cumparati doar terenul dupa care va faceti proiect ca si cum nu ar exista constructie pe teren acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)
Se poate intabula o casa daca pentru aceasta nu exista nici un act de construcție? LucianMu LucianMu Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest ... (vezi toată discuția)
Fosa septică - probleme cu vecinii Barbu Nicolae Barbu Nicolae Buna ziua, Am un spatiu comercial in suprafata de 50 mp. proprietate personala care este construit pe un teren de 200 mp. Vreau sa fac o covrigarie si am ... (vezi toată discuția)