avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren cedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren cedat

Bună ziua,
Vă contactez în speranța unei lămuriri în următoarea speță:
Împreună cu mai multe rude am moștenit o suprafață de teren. În urmă cu 15 ani, la ieșirea din indiviziune, una dintre rude nu a vrut să semneze până nu i-am cedat o mică porțiune de teren – echivalentul a aprox. 5 % din cota mea – învecinată cu partea lui. Constrâns de împrejurări am cedat, însă nu există niciun document în acest sens. Menționez că în toată această perioadă eu am plătit impozitele aferente întregului teren aflat în proprietatea mea, inclusiv acea porțiune, deși cealaltă persoană a folosit-o. Acum doresc să fac cartea funciară, în scopul de a vinde suprafața mea. Nelămurirea se referă la regimul juridic al porțiunii cedate. Poate funcționa uzucapiunea în favoarea rudei respective? Îmi mai pot recupera partea fără să ajung în instanță? Mulțumesc anticipat.
Gabriel Leon

Alte discuții în legătură

Piedici vanzare teren, desi actele sunt in regula sinady sinady Buna seara. Am un teren de vanzare intr-o localitate din Ardeal si am un potential cumparator. Exista hotarare judecatoreasca de iesire din indiviziune (au ... (vezi toată discuția)
Granituire sau iesire din indiviziune? Amalia Dinu Amalia Dinu copii mei poseda un teren. initial a fost al meu si am cedat o parte unei rude. s-a ajuns la nemultumiri din parte rudei cu toate ca nu platit nimic din ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate stef55 stef55 Buna ziua, In anul 1994 mi sa eliberat de la judecatorie ,o adeverinta din care rezulta ca pe o anumita suprafata de teren agricol sunt proprietari 5 ... (vezi toată discuția)