avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire sau iesire din indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire sau iesire din indiviziune?

copii mei poseda un teren. initial a fost al meu si am cedat o parte unei rude. s-a ajuns la nemultumiri din parte rudei cu toate ca nu platit nimic din valoarea terenului.
intreb: este indicat sa fa granituire sau iesire din indiviziune avand in vedere ca mi s-a inchis si accesul.
problema esentiala este ca, copii mei nu sunt in tara si intreb daca pot sa -i reprezint eu in instanta si de ce am nevoie pentru aceasta?
un avocat nu pot sa-mi mai permit. pana acum am cheltuit deja cu expertize pentru stabilirea caii de acces care oricum a ramas in coada de peste plus onorariul avocatului care a fost destul de consistent. cu multe multumiri.
Cel mai recent răspuns: Amalia Dinu , Contabil 18:47, 4 Septembrie 2012
Obtineti de la copii o procura speciala pentru reprezentarea in instanta. Faceti iesirea din indiviziune, daca se poate pe cale amiabila e foarte bine(si pe cale amiabila aveti nevoie de o procura), daca nu in instanta.
Stimat forumist,

Ieșirea din indiviziune reprezintă o acțiune privitoare la un bun sau mai multe bunuri împărțite între coproprietari,

pe când grănițuirea - de fapt eu recomand revendicare+grănițuire - reprezintă o delimitare a unei suprafețe între doi proprietari distincți, referitoare la două proprietăți distincte, învecinate.

Având în vedere că nu am înțeles bine cele descrise, dvs puteți decide acțiunea, în funcție de situația dvs.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
andreigrigoriu, moderator
multumiri pentru ajutor. si maxima e de nota 10.multumiri inca odata.voi incerca sa ma descurc singura... de fapt cu ajutorul dvs.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
Amalia Dinu, Contabil
nu se poate pune problema unei cai amiabile. starea tensionala dateaza de ani buni si am incercat dar e imposibil. persoana minte la modul grosolan, ammeninta numai ca nu ma sperie,si cred ca sunt si probleme de alta natura pentru ca comportamentul efectiv nu cred ca face parte din normalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Granituire socrate111 socrate111 doresc o lamurire in ceea ce priveste situatia urmatoare:sunt coproprietar pe un teren in indiviziune .teren ce reprezinta conform actului de proprietate cale ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare? cod1 cod1 buna ziua, as dori sa va povestesc o mica problema la care nu se,, prea gaseste rezolvare un teren cu constructie de case pe el in forma de dreptunghi a fost ... (vezi toată discuția)