doresc o lamurire in ceea ce priveste situatia urmatoare:sunt coproprietar pe un teren in indiviziune .teren ce reprezinta conform actului de proprietate cale de acces .In vecinatatea acestei cai de acces se afla o alta proprietate ce mi apartine.Intrebarea este daca celalalt coproprietar cu care sunt in indiviziune poate castiga in instanta dreptul de a face gard intre cele 2 proprietati impotriva vointei mele >?
Daca va referiti la situatia in care celalalt coproprietar
ar face un gard pe calea de acces - nu se poate.
Atat timp cat sunteti in indiviziune nici unul dintre dvs
nu poate acapara acest teren.
Daca in urma unui partaj ii revine lui aceasta calea de acces
sau o parte din ea, pe partea lui poate sa faca gard.
Daca va referiti al situatia in care face gard pe limita
proprietatii lui, acesta are dreptul sa-si ingradeasca proprietatea,
dar nu mai cu acordul dvs.
Celalalt proprietar paote promova o actiune in granituire.
sa fiu mai explicit.......este vorba de gard intre limitele dintre cele 2 proprietati adica intre lotul in indiviziune fortata si perpetua la care sunt coproprietar si reprezinta cale de acces si cealalta proprietate a mea .Eu nu dores acest gard ptr ca sunt proprietar in ambele loturi .....Poate castiga el un astfel de proces conform art 584 cod civil privind granituirea ?
Granituire
danielasabo
Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)
Revendicare
Isabela30
In urma unui partaj succesoral am ramas cu un teren care a fost detinut mai multi ani de o alta persoana iar acum instanta mi l.a dat mie .este vorba de un ... (vezi toată discuția)