avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... dezmembrare?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

dezmembrare?

buna ziua, as dori sa va povestesc o mica problema la care nu se,, prea gaseste rezolvare
un teren cu constructie de case pe el in forma de dreptunghi a fost impartit in jumatate in urma unei sentinte judecatoresti si a taxei de succesiune in care mama mea are jumatate si fratele meu jumatate (,,partea de rasarit fratelui si de apus mamei'')va redau cum scrie in sentinta, intrarea este una singura .pana aici totul e ok ,dar atunci cand au dorit da faca carte funciara pe teren fiecare (mama si fratele) au intampinat o mare problema constructia casei fratelui este pe partea lui ,,rasarit'' iar constructia casei mamei este tot pe rasarit . deci fratele meu nu poate sa-si faca acte deoarece pe terenul sau se afla o constructie care nu este el proprietar ,iar mama mea la fel nu poate deoarece casa ei este pe terenul fratelui .eu le-am spus ca trebuie sa mearga pe cale amiabila adica sa fie masurat terenul pe care este facuta casa mamei si sa-l despagubeasca pe el cu al teren , nu stiu daca e bine cum am gandit-o destul de incurcata problema cred
va rog daca se poate sa ma ajutati
multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:48, 20 Iulie 2012
Exista 2 posibilitati: ori calea amiabila ori din nou in tribunal pentru a se face rectificare
multumesc de raspuns varianta cu cale amiabila dar ce fel de cale ceea ce le-am propus eu este corect adica sa masoare mama terenul pe care este casa si sa-l despagubeasca pe frate sau ma puteti ajuta cu o alta cale .
Din pacate, chiar pe cale amiabila, tot trebuie sa intreprindeti actiuni de iesire din indiviziune sau granituire. Nu este cazul de nici o despagubire in speta dvs. Daca la baza sentintei a stat un raport de expertiza acesta trebuie anexat la documentatia cadastrala spre a lamurii amplasametul constructiilor. Se poate rezolva. Puteti chiar sa faceti un partaj voluntar la notariat sau pe calea instantei.


cel mai simplu de rezolvat- pe cale amiabila:
-terenul cladit ramane in indiviziune fortata in cote indivize conform suprafetelor utile ale fiecarui apartament;
terenul necladit se dezmembreaza in cote parti conform inscrisurilor din carte funciara colectiva;
DECI :terenul se dezmembreaza in trei loturi distincte
1 - nr.top. - pentru teren cladit - in indiviziune fortata -(avand in vedere o singura
intrare);
2- nr.top. pentru teren necladit - pentru fratele ;
3- nr.top. pentru teren necladit - pentru mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa construiesc pe proprietate comuna iar rezultatul sa fie proprietatea mea? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Locuim impreuna cu mama mea in casa pe care au construit-o parintii mei in 1986. De atunci tata a murit iar cei ramasi (eu, mama si fratele meu) am facut ... (vezi toată discuția)
Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a face- pretentii- fata de o superficie data de judecatorie atacabila? IONELCI IONELCI Buna ziua, am si eu o problema mai speciala. In 2007 fratele meu C.G. m-a dat in judecata pe mine C.I. si pe mama noastra C.V. pentru a iesi din ... (vezi toată discuția)