Locuim impreuna cu mama mea in casa pe care au construit-o parintii mei in 1986. De atunci tata a murit iar cei ramasi (eu, mama si fratele meu) am facut succesiunea de comun acord: jumatate din terenul de unde se afla locuinta e a mamei si jumatate e al meu, fratele meu ocupand o alta parcela de teren in alta parte. Casa in care locuim (eu, sotul, doi copii si mama mea) este jumatate a mamei mele, un sfert a mea si un sfert a fratelui meu. Eu cu sotul meu ne dorim sa facem o extensie la casa existenta, adica inca un living si doua dormitoare la mansarda. Mentionez ca nu este facuta iesirea din indiviziune nici pe casa nici pe teren. Ma intereseaza care ar fi pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa pot construi, iar ceea ce construiesc sa fie pe numele meu si al sotului nu si pe mama si pe fratele meu. De asemenea voi aduce imbunatatiri si restului casei. Cum pot sa procedez ca acele imbunatatiri sa nu fie cosiderate ca le-am facut impreuna cu mama si cu fratele ci doar cu sotul meu? Ideea este ca investitia pe care o facem sa ne ramana noua si copiilor nostri si nu nepotilor, chiar si dupa un eventual deces al mamei mele.
Multumesc pentru atentie si sfat.
Va doresc multa sanatate si succes in activitate.
Cu mult respect, Aurica Truta.
1. Daca ceea ce se adauga la constructia initiala ar putea fi separat si apartamentat, problema d-voastra ar fi simpla: se partajeaza terenul si puteti construi ce doriti pe partea d-voastra de teren care va deveni un apartament separat.
2. Avand in vedere insa aspectul aratat de d-voastra, o solutie pentru problema ar fi sa faceti proiectul extensiei si apoi partajul pe cale amiabila impreuna cu o tranzactie (faceti de fapt un singur act cu doua stipulatii: una de partaj cealalta de tranzactionare) iar in cadrul acesteia din urma sa aratati clar ca extensia urmeaza sa fie facuta pe cheltuiala d-voastra si sa se afle in proprietatea d-voastra exclusiva.
Mostenire
myryam
Buna ziua,in urma cu 2 luni tatalui meu i-a decedat mama,iar din partea mamei mai are o sora si un frate.Cat a trait bunica mea tatal meu a fost luat in spatiu ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ciprianmihai10
Buna ziua!
Voi incerca sa fiu cat mai scurt ..
Suntem doi frati care locuim incasa construita de parintii nostri in tim ce mama mai era in viata.... Ea a ... (vezi toată discuția)