avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta fara acte si acum platesc amenzi si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta fara acte si acum platesc amenzi si impozite

Buna ziua,
Acum 12 ani am vandut masina, fara sa fac actele, cumnatului meu. Stiu, mare greseala. El apoi a vandut-o mai departe si nu mai stie cui... Eu platesc impozit anual pentru masina. Acum mi-a venit si o amenda pentru rovinieta pe numele meu. Nu pot da de cel care conduce masina acum deoarece nu stiu nici numele, nici adresa. Stiu doar ca ar fi din Vaslui. Dar nici de asta nu sunt sigur. Eu sunt din VL. Am fost la politie la comandant si mi s-a spus ca nu e treaba lor, ca e greseala mea (corect) si ca trebuie sa il caut eu pe acel individ. Dar cum sa dau de el? Nu pot sa o dau furata pentru ca au trecut deja 12 ani... Si mi s-a spus ca pot avea eu probleme apoi. Am verificat la asigurari si individul face RCA din 6 in 6 luni tot pe numele meu. Ce pot sa fac ? Cum sa demonstrez ca masina nu mai e in posesia mea ?
Va rog daca se poate, un sfat, orice. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Andrei282, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei282 , utilizator 13:45, 8 Mai 2018
Prioritar este necesar sa achitati amenda
Ulterior puteti solicita la SPR evidenta auto sa se comunice detinatorul vehiculului
Pentru ca pe viitor sa indepartati situatiile neplacute incercati sa parcurgeti procedura legala vanzare auto
In primul rand amenda a fost data in august 2017 si mie mi-a venit o instiintare de plata abia in aprilie 2018. Intelesesem ca in 4 luni se prescriu...dar in fine.
Cat despre masina, eu nu mai am niciun act de propietate...nimic cu care sa o pot radia. Pot declara actele pierdute si sa mi se emita altele ?
Repet nu mai am niciun act pe masina.
Respectivul probabil isi face asigurarea cu talonul masinii pe numele meu. Curios ca nimeni nu ii cere si buletinul lui.
Nu exista un loc unde sa pot declara ca masina nu mai este in posesia mea si sa interzic sa se mai faca asigurare rca? Pana la urma asigurarea se face pe numele meu in mod abuziv pentru ca eu nu doresc acest lucru! Daca respectivul nu ar mai putea sa faca asigurare poate asa ar fi si el mai interesat sa se rezolve problema. Asa el conduce linistit...asigurare are...itp il face si totul pe numele meu. Amenzi daca ia nu le plateste ca le platesc eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca radiere din circulatie care sunt pasii? cpirtica cpirtica Buna , am vandut recent un autoturism cu o valoare mica , cumparatorul refuza transcrierea acestuia pe motivul ca nu doreste sa plateasca timbrul de mediu care ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism, autoturism de negasit Corneliuz Corneliuz Sotul cumpara un autoturism in 2014 si il inmatriculeaza. Acesta,sotul, decedeaza in 2016. La masa succesorala sotia gaseste doar certificatul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)