avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cat se poate pune maxim poprire pe pensie la executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cat se poate pune maxim poprire pe pensie la executare silita?

Care este valoarea maxima?

Executarea silita este fata de firma de recuperari, nu de catre vreo datorie la stat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ajungeti sa fiti in executare silita, poprirea poate fi pe maxim 1/3 din pensie daca aveti pensie cat e salariul minim net pe ec.
Daca persoana va primi pensie peste 2 luni (pentru prima data, iese la pensie atunci) sa zicem, cum este mai bine, sa-si faca card la banca si sa ia banii de pe card?

Ma gandesc ca daca se pune poprire, o sa puna pe contul bancar si nu va putea sa-si incaseze banii?
Pentru a evita problemele cu blocarea contului, mai bine să solicite virarea pensiei prin mandat poștal.
În acest caz îi va pune poprire numai la CASA de pensii, MAXIM 33%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie handicap grad 1 de 1600 ron Bilciu Liviu Bilciu Liviu Pensia de handicap a mamei este gradul 1 grav cu asistent personal, pensia de handicap este de 1600 de lei. si de luna aceasta executorii judecatoresti Golt ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Intrebare tracz tracz am pensia pe un card bancar....contul mi-a fost blocat de catre un birou executoresc,cardul nu-l mai pot utiliza,dar totusi mi se retine ... (vezi toată discuția)