avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire cu formula executorie-angajament de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire cu formula executorie-angajament de plata

un angajament de plata poate fi investit cu formula executorie daca nu a fost intocmit la notar ci doar a fost completat de catre firma creditoare ,s-a scris in el "prezentul document constituie titlu executoriu , in cazul incare debitorul nu-si respecta obligatiile de plata , il vom investi cu tilu executoriu si vom trecela executare silita" apoi firma debitoare l-a stampilat si semnat.
Cel mai recent răspuns: COVACI SOFIA COVACI SOFIA , Avocat 21:39, 21 Aprilie 2007
Se investesc cu formula executorie hotararile judecatoresti, actele autentice...etc
Fiind vorba despre un act sub semnatura privata, este exclusa posibilitatea investirii sale.
Posibilitati: SOMATIE DE PLATA (pentru creantele certe, lichide si exigibile).
Revin cu o precizare: daca este vorba despre un contract de garantie reala mobiliara, inscris in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, atunci:((dar reprezinta TITLU EXECUTORIU (vezi Legea 99/1999)
Revin cu o precizare: daca este vorba despre un contract de garantie reala mobiliara, inscris in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, atunci:((dar reprezinta TITLU EXECUTORIU (vezi Legea 99/1999)
multumesc mult! dar daca l-as autentifica la notar respectivul angajament de plata, l-as putea investi ulterior cu formula exec?
La notar puteti autentifica un act numai daca ambele parti contractante sunt de fata si consimt la autentificarea contractului de garantie.Fiind titlu executor la ce mai trebuie autentificare?

Alte discuții în legătură

Executare contract de garantie mobiliara LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un utilaj si simultan un contract de garantie mobiliara. Garantia a fost constituita cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)