avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare contract de garantie mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare contract de garantie mobiliara

Buna seara,
Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un utilaj si simultan un contract de garantie mobiliara. Garantia a fost constituita cu utilajul vandut.
Contractul de garantie mobiliara poate fi executat prin executorul judecatoresc direct, constituind titlu executoriu sau mai este necesara o alta formalitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 09:54, 9 Ianuarie 2013
Sub ce forma ati incheiat contractele?Contractele sunt incheiate sub semnatura privata sau sunt autentificate?Fiti mai explicit in relatare , dati mai multe amanunte pt a putea sa va consiliem corect.
Contractele sunt incheiate sub semnatura privata. Contractul de garantie mobiliara a avut la baza Legea nr. 99/1999, titlul VI. Am inteles ca aceste prevederi au fost abrogate.
Avand in vedere prev. art. 17 din legea susmentionata contractul era titlu executoriu si putea fi executat in baza art. 374(1) fara a fi investit cu formula executorie(asa cred eu).Acum nu mai inteleg care este procedura. Multumesc!
Dna, faptul ca sunt abrogate in acest moment, nu inseamna ca acele contracte sunt nule. Este titlu executoriu acel contract de garantie. Va trebui sa dati executorului so contractul de vanzare-cumparare pentru ca din acel contract rezulta creanta garantata. Contractul de vanzare-cumparare nu este titlu executoriu, daca nu l-ati facut la notar.
contractul de garantie mobiliara este titlul executoriu conform disp art. 17 din Legea nr. 99/1999, dar va mai trebuie si avizul initial inscris la arhiva electronica (Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare),

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie-angajament de plata suzy suzy un angajament de plata poate fi investit cu formula executorie daca nu a fost intocmit la notar ci doar a fost completat de catre firma creditoare ,s-a scris ... (vezi toată discuția)
Procedura executare mobiliara respectiv executarea unei ipoteci mobiliare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER buna ziua, am avut experiente in executare imobiliara si mobiliara in baza vechiului cod, dar poate cineva sa ma ajute si sa imi explice care sunt pasii cand ... (vezi toată discuția)