avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF

Anaf-ul mi-a blocat conturile bancare si a pus mana pe bani din salariu (1/3 din salariu). La ultimul salariu, in martie a mai ramas de platit 7 lei din suma pentru care s-a infiintat poprirea. M-am dus la sediul lor sa le platesc diferenta. Mentionez ca mai am datorii si in afara popririi, mai recente. Doamna, care se ocupa de popriri, mi-a explicat ca nu stie in ce cont trebuie sa depun banii ca sa mi se ridice poprirea. M-am dus la caserie si am cerut sa-mi depuna in fiecare cont(Impozit pe profit, CAS si CASS si Regularizari) o suma mai mare ca sa scap de probleme. Peste cateva zile m-am intors, dar doamna cu popririile m-a anuntat ca nu s-a stins inca datoria pentru ca nu reuseste sa-mi dea eliberarea. A fost foarte de treaba si a reusit sa scoata de undeva din calculator ca mai exista niste sume mici (2 lei, 3 lei, 7 lei) insumand vreo 40 de lei cu date de scadenta vechi. I-am platit. Azi m-am dus sa vad daca s-a stins datoria. Raspunsul: nu stie, dar nu poate sa dea drumul la eliberarea conturilor, deoarece programul nici acum nu ii da voie. In cateva zile este ziua de salariu si din pacate a sa le trimita inca o rata de 1/3 salariu deoarece angajatorul inca n-a primit scrisoarea pentru stingerea datorie.
Intrebare: Imi poate explica cineva ce s-o fi intamplat? Am vreo metoda sa rezolv problema asta in doua-trei zile?

Am o presupunere, dar pe care nu o pot dovedii:
Doamna cu propririle mi-a repetat de mai multe ori doua fraze:
1. Daca plateai toata datoria, adica si ceea cu poprirea si ceea mai recenta sigur ti se eliberau conturile.
2. Nu ma lasa programul sa-ti eliberez conturile
Fiind informatician, aceste doua fraze pentru mine inseamna, ca iti voi elibera conturile cand o sa fi pe 0 cu datoriile sau eventual noi vom fii datori tie!
Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

În 2012 mi s-a pus proprire pe conturi, a fost executată suma dar în 2017 s-a trimis proprire pe salariu direct la sediul firmei. cum se procedează în cazul unei duble popriri? KrmenM99 KrmenM99 In 2012 mi s-a pus proprire pe conturi ,in 2017 s-a trimis proprire pe salariu direct la sediul firmei ( proprirea era ptr aceeași sumă si datorii - amenzi ... (vezi toată discuția)
Poprire cont puse de anaf Mary136 Mary136 Buna ziua, Am avut o datorie la anaf de 50 lei de prin 2015. Am avut un pfa, am lucrat vreo 2 luni si imi bagasem deduceri personale, dar pt ca am lucrat asa ... (vezi toată discuția)
Abuz executor judecatoresc cretzulina_ cretzulina_ Buna seara, Acum aproape 6 luni am primit o scrisoare prin care eram anuntata ca un anume executor judecatoresc a primit dosarul meu pentru executare. L-am ... (vezi toată discuția)