Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste aspecte
Am un teren arendat cutivat cu lucerna iar vecinul acestui teren a realizat recent cadastrul pe suprafata sa de teren insa dupa cadastrare cele 2 terenuri se suprapun iar vecinul a devenit proprietar peste o parte din lucerna mea si doreste sa o taie si sa si-o insuseasca de acum incolo
Imi puteti spune cine este proprietarul culturii de lucerna de pe suprafata suprapusa . Daca imi pot lucra terenul( sa cosesc lucerna pana la sfarsitul anului intrucat se mai poate taia lucerna inca de 3 ori) si ce acte normative reglementeaza aceste lucruri
Problemele în cazul unor suprapuneri reale, atunci când suprafeţele proprietăţilor au fost îngrădite greşit, fie din cauza nerespectării limitelor de proprietate, conform cadastrului avizat, fie în urma trasărilor greşite ale colţurilor proprietăţii, daca nu există înţelegere amiabilă între vecini pentru rectificarea coordonatelor cadastrale greşite, se pot rezolva numai în instanţă prin acţiuni de grăniţuire. Dacă însă, prin acțiunea în grănițuire se cere și recunoașterea dreptului de proprietate asupra unei părți determinate din terenul limitrof, atunci ea implică și o revendicare, fiind necesara dovada dreptului de proprietate.
Eu nu am cadastru pe terenul arendat si nici nu o sa se faca prea curand asa ca ma gandesc sa las lucrurile asa dar din ce spuneti dvs nu este de ajuns ca ,cadastrul vecinului sa se suprapuna cu terenul meu astfel.incat el sa vina sa cultive pamantul dupa bunul plac
Ma intereseaza mai mult situatia culturii de lucerna de pe suprafata cultivata de mine si revendicata dupa cadastru de vecin pana la sfarsitul anului
Acum ca masuratorile cadastrului vecinului trec peste cultura mea ,cine este proprietarul.culturii?
Mai pot lucra terenul (sa cosesc lucerna )pana la sfarsitul anului in baza contractului de arenda?
Daca el culege cultura mea ce pot face?
As dori si niste acte normative pentru a sustine punctul meu de vedere sau pentru a ma lamuri
Multumesc