avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum intru in posesia unui spatiu comercial lasat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum intru in posesia unui spatiu comercial lasat mostenire?

Buna seara.Va rog sa ma ajutati intr o problemă,dacă îi pot spune asa...Mătușa mea mi a facut testament cu intrare în posesie după moartea ei pentru un spațiu comercial,dar pana atunci ea vrea sa l închirieze pe o perioadă de 5 ani pentru a mai avea un venit in plus pe langa pensie.Daca intr o zi ea moare înainte de expirarea contractului,având în vedere că are 81 de ani si e bolnavă de leucemie,cum va rămâne cu spațiul inchiriat dacă eu voi intra in posesia lui?Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Karlina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Karlina , utilizator 22:04, 9 Mai 2018
Veti dezbate succesiunea dupa matusa si (daca nu are mostenitori rezervatari - copiii sau sot suprvietuitor) veti mosteni spatiul comercial impreuna cu drepturile si obligatiile ce decurg din contractul de inchiriere.
Dar,ar exista vreun mod ,o clauză sau ceva care as putea scrie in contract ca sa ma pot elibera de el după moartea ei?Va multumesc.
Art. 1820
Moartea locatorului sau a locatarului
(1) Locaţiunea nu încetează prin moartea locatorului sau a locatarului.
(2) Cu toate acestea, în cazul locaţiunii cu durată determinată, moştenitorii locatarului pot denunţa contractul în termen de 60 de zile de la data la care au luat cunoştinţă de moartea locatarului şi existenţa locaţiunii.

Este vorba de acelasi termen ca in cazul oricarei alte denuntari unilaterale:
Art. 1825
Denunţarea închirierii încheiate pe durată determinată
(1) Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.

Important este ca respectivul contract sa fie incheiat pe durata determinata, ca sa va puteti prevala de prevederile art. 1820. In rest, nu e nevoie de o alta clauza.
Va multumesc pt lămurire si pt timpul acordat.o seara plăcuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala a contractului de locatiune incheiat pe durata determinata ancacornelia ancacornelia buna ziua, am incheiat un contract de locatiune pana in oct 2019 cu urm prevederi la capitolul Incetarea Contractului: - prin denuntare unilaterala al ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale danny20164 danny20164 Intr.un contract de locatiune,proprietar pers fizica,chirias pers juridica se aplica clauza din codul civil conform careia chiriasul poate denunta contractul ... (vezi toată discuția)
Locatiune Ioanastt Ioanastt Daca inchei un contract de locatiune a unui apartament pe durata determinata (de ex, din aprilie pana in octombrie) si peste 3 luni nu mai doresc sa raman, ... (vezi toată discuția)