avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Chemare creditor in judecata / chitanta liberatorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Chemare creditor in judecata / chitanta liberatorie

Care este modalitatea legala sau ce actiune ar trebui intentata impotriva unui creditor (societate recuperare creanta) pentru a ii forta la eliberarea unei chitante liberatorii din care sa reiasa ca creditul a fost achitat in integralitate ? De asemenea, cum s-ar putea solicita biroului de carte funciara scoaterea ipotecii intr-o asemenea situatie ?
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 21:01, 10 Mai 2018
Pai daca s-a platit, de ce sa nu ai chitanta ?
E vorba de societate de recuperare de creante. S-au achitat rate lunare. Societatea nu vrea sa emita niciun grafic de rambursare, absolut nicio informatie, nu s-a raspuns la nicio adresa formulata. Cum s-ar putea scoate ipoteca intr-o atare ipoteza?
Din ce spuneti dumneavoastra rezulta ca nu stiti valoarea creantei. Care este baza de calcul a ratei ? Rata din ce ? Duceti-va la firma personal si vedeti despre ce e vorba.
Nu as pune intrebarea doar de dragul a scrie pe forum. Valoarea creantei se cunoaste. Conform calculelor facute de catre debitor, aceasta a fost achitata. Creanta se afla la o firma de recuperare din Olanda. Debitorul doreste sa stearga ipoteca ce a ramas ca urmare a creditului bancar cesionat. Ce se poate face ? Firma nu raspunde la adrese.
Woow !! Da e incurcata. Desigur, acuma un calcul facut de debitor, nu prea sta in picioare in conditiile in care fara indoiala, recuperatorul are partea leului. Altfel n-ar fi cumparat creanta. Eu cred ca trebuie sa faci niste hartii explicative in engleza sau franceza si sa te duci la ambasada olandeza in audienta. Explici ca nu doresti decat o confirmare de sold. Cred deasemenea, ca-ti trebuie un avocat bun, familiarizat cu spetze internationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cesionat catre firma de recuperari creante b.v. mihai09 mihai09 buna ziua am contractat un credit ipotecar de la [editat] acum mai multi ani. acum doresc sa schimba garantia, insa noul contract il voi semna cu [editat] II ... (vezi toată discuția)
Executare silita teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am o problema la care nu mai am solutie. In 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca (nu stiu daca am voie sa postez numele) ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)