avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum , cat si cine are prioritate?
Discuție deschisă în Executare silită

cum , cat si cine are prioritate?

un salariat face cerere din proprie initiativa la angajator,, sa i se popreasca pe salariu pensia de intretinere pt copil ce este obligat sa o plateasca prin hotarare judecatoreasca.ulterior un executor judecatoresc solicita o alta poprire pe salariu pt alt creditor. cum , cat si cine are prioritate?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:47, 9 Mai 2018
Pentru pensia de intretinere copil s-a facut cerere de executare silita (?), adica salariatul este urmarit silit sau nu?
nu
doar hotarare judecatoreasca .dar nu a apelat prin executor judecatoresc. a solicitata salariatul din proprie initiativa.
In acest caz, creditorul pensiei de intretinere va trebui sa solicite sa intervina in urmarirea silita care se desfasoara in acest moment (daca se desfasoara), prin depunerea unei cereri de executare silita la executorul judecatoresc, impreuna cu copii certificate de pe documentele justificative, respectiv hotararea judecatoreasca. Ulterior, executorul va inainta instantei de executare cererea de interventie si procedura isi va urma cursul, iar sumele vor fi poprite in limita de pana la 1/2 din veniturile salariale, iar distribuirea sumelor va fi facuta cu respectarea rangului de preferinta instituit de lege.
Cat priveste ce are de facut angajatorul, acesta trebuie sa se supuna atat ordinului primit de la executor, cat si intelegerii pe care o are cu dvs pentru retinerea si virarea sumelor reprezentand obligatie de intretinere. Dupa ce se va solutiona cererea de interventie, angajatorul va retine doar 1/2 din venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta pesedintiala - pensie intretinere minor buna ziua! ... diana_sal diana_sal ordonanta pesedintiala - pensie intretinere minor buna ziua! o hotarare data in urma unei cereri de ordonanta pesedintiala pentru stabilirea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Nepunere in executare sentinta plata pensie intretinere A. A. Dupa emiterea unei hotarari judecatoresti prin care se stabileste plata pensiei de intretinere, unitatea militara la care lucreaza debitorul refuza sa puna in ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)